Informatie
Veiligheid
Veiligheid staat altijd op nummer één

Veiligheid staat altijd op nummer één

Veiligheid

Ik zie het als mijn belangrijkste taak om jouw avontuur veilig te laten verlopen. We nemen nooit onverantwoordelijke risico’s. Veiligheid staat bij Into Nature Hiking altijd op nummer één.

Je bent bij Into Nature hiking in hele goede handen, maar verblijven in de natuurgebieden, zeker waar wij naar toe gaan, kan gevaarlijk zijn. Je hebt niet altijd alles in de hand wat er in de wildernis kan gebeuren, want uiteindelijk is de natuur de baas.

Als deelnemer ben je daarom verplicht om aanwijzingen en adviezen van de gids altijd op te volgen. Ook is het verplicht om aan de door Into Nature Hiking verstrekte paklijst te voldoen. Dit is voor je eigen veiligheid.

Omdat er in de gebieden geen mobiel bereik is, hebben we een GPS-noodzender bij ons. Hiermee kunnen we bij een ongeluk of noodsituatie een reddingsteam/helicopter direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied.

Gelukkig heb ik nog maar één keer op de SOS-knop hoeven drukken. Dit was voor een verrekte enkelband van een deelnemer. Een niet zo ernstige blessure, maar hierdoor wel onmogelijk voor haar om uit het gebied te lopen. Een reddingshelikopter heeft haar, na het activeren van het noodsignaal, uit het gebied gehaald en naar het dicht bijzijnde ziekenhuis gebracht.