Trektocht
Noordwest Schotland
Avontuurlijke privé trektocht door de echte Highlands

Avontuurlijke privé trektocht door de echte Highlands

Noordwest Schotland

In het noordwesten van Schotland vind je nog een grote wildernis. Het landschap en de bergen zijn er onbeschrijfelijk indrukwekkend en mooi. Het is het één van de meest afgelegen natuurgebieden van Schotland. Want deze ‘hidden gem’ ligt geheel geïsoleerd; afgeschermd door hoge heuvels en bergen. Je kunt het immense gebied niet direct bereiken of zien via een weg. Je kunt er alleen komen door eerst een flink stuk te hiken. Dit schitterende natuurgebied is waar wij met deze bijzondere reis dan ook naartoe gaan.

Noordwest Schotland, de echte Schotse Hooglanden

Ga mee op avontuur

Altijd al eens het echte pure Schotland willen ervaren? Avontuurlijk meerdere dagen door de natuur trekken, slapen in een tentje middenin de wildernis, zelf je eten bereiden op een klein brandertje, lopen met een rugzak met alles erin om te overleven. Geen één dag hetzelfde en elke dag weer genieten van de indrukwekkend ruige Schotse Highlands en de avontuurlijke uitdaging ervan.

Maar ben je niet het type voor een groepsreis? Bezit je niet genoeg kennis om alleen een avontuurlijke trektocht te maken? Of heb je gewoon geen tijd om het allemaal uit te zoeken door je drukke werk? Dan is deze privé reis zeker wat voor jou.

Ga mee op avontuur met mij, Casper Kriek, als je persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids. Meerdere dagen hiken in, ik durf wel te zeggen, het mooiste natuurgebied van Schotland.

Uitdagende trektocht in Noordwest Schotland

Even voorstellen

Ik ben Casper Kriek, een ervaren outdoor gids met een grote liefde voor de natuur en uitdagende wildernis. Door mijn werk weet ik als geen ander hoe te overleven in de Schotse Highlands. Mijn kennis over trektochten en overleven in de natuur wil ik graag met anderen delen en voor iedereen mogelijk maken. Ik zal er dan ook alles aan doen om je een geweldig en onvergetelijk avontuur te bezorgen.

Locatie van onze trektocht

Het immense gebied dat wij met de trektocht gaan verkennen wordt ook wel ‘The Last Great Wilderness of Scotland’ genoemd. Het is het wildste, meest afgelegen en mooiste natuurgebied van het Verenigd Koninkrijk. Deze nog echte wildernis ligt in het noordwesten van Schotland.

The Last Great Wilderness of Scotland

De trektocht

Met deze avontuurlijke trektocht gaan we 6 dagen hiken in het wildste en meest afgelegen natuurgebieden van het Schotland.

We gaan proberen een uitdagende route te lopen. Je zal elke dag genieten van de adembenemende mooie natuur. Geen één dag zal het zelfde zijn, want het immense natuurgebied is heel gevarieerd. Alles wat je van de Schotse Highlands verwacht is er; bergen, meren, wilde rivieren, watervallen, indrukwekkende kloven, valleien, hoogvlaktes, noem maar op. Een letterlijke hoogte punt van de reis een indrukwekkende Munro beklimmen. Dat gaan we dan ook zeker doen. Is je conditie niet zo goed en het is toch je wens om eens op een top van een Munro te staan, dan ga ik proberen deze wens voor jou mogelijk te maken.

De uitdaging van deze trektocht is voornamelijk het weer en de drassige grond waar je op loopt. Hat kan zijn dat je soms stevig de elementen moet trotseren en geregeld een rivier moet oversteken. Maar het trotseren van de elementen is een speciale avontuur op zich. Kom je er tijdens de trektocht achter dat de route toch te zwaar voor je is, dan pas ik de trektocht gewoon aan wat voor jou wel mogelijk en haalbaar is. Hierover hoef je je dus geen enkele zorgen te maken. Mocht je een dagje langer op een schitterende locatie willen blijven dan kan dat gewoon. Het is aan jou hoelang je wilt en kunt lopen op een dag. We zien gewoon per dag hoe ver je wilt en kan gaan.

Tijdens deze avontuurlijke trektocht draag je je eigen rugzak met alles erin om 6 dagen te verblijven in de natuur. We filteren ons drinkwater, bereiden ons meegenomen eten terplekke en slapen in lichtgewicht tentjes middenin de wildernis.

‘s Ochtends nemen we alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp op te ruimen. We hebben de hele dag de tijd om een mooie etappe af te leggen. Haasten is niet nodig.

Meestal rond een uur of vier stoppen we met lopen en zetten we onze tentjes op op een schitterende locatie middenin de wildernis. Heerlijk genieten van de natuur om ons heen en uitrusten van de inspanning van de dag.

Kortom, het wordt een avontuurlijke trektocht waar genieten van de natuur en de omgeving voorop staat. En wat deze trektocht ook uniek maakt is dat ik onze tocht per dag afstem op jouw behoefte en conditie. Zo zorg ik dat deze trektocht voor jou de ultieme beleving wordt.

Trektocht door de echte Highlands van Scotland

Voor wie

Jong, oud, man, vrouw, topfit of niet; voor iedereen maak ik dit avontuur mogelijk. Dus niet alleen voor bikkels, maar voor iedereen die avontuurlijk is ingesteld. Want ik pas de trektocht altijd aan op jouw persoonlijke wensen en conditieniveau. Maar ook al heb je een topconditie, we doen het altijd rustig aan. Want onthaasten en genieten van de schitterende natuur staat altijd voorop.

Uitrusting

Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk en zelfs van levensbelang. Een persoonlijke paklijst en informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

En je krijgt gedurende de reis de onderstaande uitrusting van mij te leen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen:
- MSR Hubba Hubba NX* - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Microspikes / Crampons**
- Ice Axe**
- Midges-hoofdnetje
- Anti Teek
- Waterfilter
- Kook- en eetuitrusting
* Mocht je een 2 persoons privéreis hebben geboekt dan deel je deze tent samen met je reisgenoot.
** Voor de maand april wanneer nodig bij het beklimmen van een Munro.

Wat kan je verwachten tijdens deze avontuurlijke meerdaagse trektocht?

- Een unieke avontuurlijke trektocht in een schitterend natuurgebied
- Hiken dwars door de ongerepte wildernis
- Oversteken van water
- oversteken van bergpassen*
- Beklimmen van Munro's (Schotse bergen)*
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Elke dag genieten van adembenemend mooie natuur
- Geen gehaast
- De natuur helemaal voor ons alleen
- Een trektocht op maat; rekening houden met jouw conditie en wensen
* afhankelijk van het weer en lichamelijke conditie deelnemer

Moeilijkheid en zwaarte

De uitdaging van deze avontuurlijke trektocht is voornamelijk het soms moeilijke terrein, het weer en de drassige grond waar je op loopt. Het kan zijn dat je tijdens deze reis soms stevig de elementen moet trotseren. Harde wind en regen horen (meestal) bij Schotland. Uitdagend kan het oversteken van een snelstromende rivier zijn. Maar het trotseren van deze elementen is een avontuur op zich.

Het beklimmen van een berg en het oversteken van een bergpas kan als zwaar worden ervaren. Maar ik pas altijd de zwaarte aan op wat voor jou mogelijk is. Zo zorg ik ervoor dat het nooit onnodig afzien zal worden voor je.

Je hoeft dus niet bang te zien dat deze reis te zwaar voor je is. Wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld en dat je een fikse regenbui geen probleem vindt. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie. De aftand die we per dag lopen zal ik aanpassen wat voor jou mogelijk is. En wil je graag een dagje langer op een mooie plek blijven staan met je tentje, dan kan dat gewoon. Genieten staat namelijk altijd voorop.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één. We nemen geen onverantwoordelijke risico’s. Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, heb ik een GPS-noodzender bij me. Hiermee kan ik bij een ongeluk of noodsituatie de reddingsdiensten direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied. Gelukkig heb ik dit nog nooit hoeven te gebruiken. Maar wel zo geruststellend om deze GPS-noodzender bij ons te hebben.

Teken

Net als in de meeste natuurgebieden komen ook in het gebeid waar wij gaan hiken teken voor. De kans is klein maar teken kunnen o.a. de ziekte van Lyme overdragen. Het is verstandig om elke dag te controleren of er een teek op je lichaam zit. Mocht dit het geval zijn dan moet de teek direct worden verwijderd. Je voorkomt teken door o.a. je benen, schoenen, sokken en broek met Anti teek in te spuiten. Maar 100% garantie geeft dit niet.

Midges

Misschien heb je er wel eens van gehoord, Schotse Midges. Dit zijn hele kleine vliegjes, waarvan de vrouwtjes bijten. Het midges seizoen begint meestal ergens in mei en eindigt in september. Ze zijn overdag tot begin van de avond actief. Ze zijn er, of zijn ze er niet. Het kunnen er enkele zijn, tot een hele zwerm. Net als het weer onvoorspelbaar. Als je loopt of als het waait heb je er geen last van. Door lange kleding, handschoentjes en een speciaal hiervoor gemaakt hoofdnetje (als het nodig is) te dragen bescherm je je tegen midges. Speciale midges-smeersels of DEET werken niet. Het gaas van je tent is ook Midges proof. Midges en Schotland horen gewoon bij elkaar. Ik heb het nooit als een probleem ervaren.

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. In Schotland kan je op één dag, in één uur en zelfs in één kwartier vier jaargetijden meemaken. Het kan ook de ene dag noodweer zijn en de volgende dag schitterend zomerweer. Kortom in Schotland weet je het nooit en kan je alles verwachten. Maar een ding is wel belangrijk; regen moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten.

In april kan het nog sneeuwen in Noord Schotland. Dit maakt het Schotse landschap met zijn imposante Munro’s adembenemend mooi.

Net als het type weer wisselt de temperatuur in Schotland bijna dagelijks. Ook op een dag kan je soms grote temperatuurschommelingen verwachten. Maar met een goede uitrusting en kleding is dit allemaal geen probleem.

Waarom met Into Nature Hiking naar Schotland?

Het unieke van deze bijzondere privé trektocht is dat we meerdere dagen echt zelfvoorzienend zijn en middenin de natuur bivakkeren; ver weg van de bewoonde wereld, gebaande paden en andere mensen om ons heen. Zonder dat we een verplichte afstand moeten lopen, samen bepalen hoe ver we willen gaan. Het doel van deze reis is dan ook één te worden met de natuur en innerlijke rust ervaren.

Het natuurgebied waar wij gaan hiken is geen bekend toeristisch gebied of druk belopen wandelroute die andere reisorganisaties aanbieden. Wij gaan het beter en veel avontuurlijker doen. Ik hoop je met mijn unieke reis op een bijzondere en avontuurlijke manier de echte Schotse Higlands en de nog pure wildernis van Schotland te laten ervaren.

Ook culinair genieten

Naast de schitterende natuur wil ik je ook kennis laten maken met de lokale keuken. We gaan dan ook voor en na onze trektocht heerlijk culinair genieten van lokale gerechten; van vers gevangen coquilles tot boterzacht lamsvlees. Om maar te zwijgen over de machtig lekkere nagerechten. En, voor de liefhebbers, natuurlijk ook proeven van Schots bier en de beste whisky’s.

Maar ook tijdens onze trektocht zal ik zorgen dat je goed te eten krijgt. Ik stel onze maaltijden vooraf helemaal zelf samen en zorg voor uitgebalanceerde voeding, volledig aangepast op de inspanning die we leveren.

Prijzen

Deze exclusieve privétrektocht geef ik aan 1 tot maximaal 2 personen tegelijk (stel, familie of vrienden). Ik houd het klein en privé voor een minimale impact op de natuur. En om jou/jullie intenser van de natuur te kunnen laten genieten, zonder afleiding van andere reizigers. Maar bovenal om het vooral jouw exclusieve reis te laten zijn.

Een privé trektocht of retraite wandelvakantie in Schotland kost voor 1 persoon 2950 euro en voor 2 personen 1975 euro per persoon. Dit is inclusief vliegticket, een huurauto om naar het gebied te rijden, overnachtingen, eten en drinken gedurende de gehele reis en een bruikleenuitrusting. En niet te vergeten; je krijgt mij, Casper Kriek, even te leen voor de duur van de reis als je persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids.

De duur van de reis is 8 dagen waarvan 2 reisdagen en 6 trekdagen. Een kortere of langere reis is natuurlijk ook bespreekbaar.

Het klinkt misschien kort, 6 dagen hiken. Maar omdat we geheel zelfvoorzienend zijn en middenin de Schotse wildernis verblijven is het precies uitgebalanceerd. Langer is, in de positieve zin van het woord, echt niet nodig om je een onvergetelijke ervaring te geven. En langer in de Schotse wildernis kan als te zwaar worden ervaren.

Mijn seizoen voor Noordwest Schotland is van april tot augustus.

Into Nature Hiking zal je een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Ik kan je verzekeren dat het een hele bijzondere reis gaat worden. Misschien wel het bijzonderste wat je tot nu toe op reisgebied gedaan hebt.

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van deze trektocht. De foto's zijn genomen tussen april en augustus.

Boek dit avontuur