Trektocht
Catalaanse Pyreneeën
Avontuurlijke privé trektocht hoog in Pyreneeën

Avontuurlijke privé trektocht hoog in de Pyreneeën

Catalaanse Pyreneeën

De Catalaanse Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Catalonië, met het mini staatje Andora er middenin. Het afwisselende berglandschap met ruige bergtoppen, watervallen, groene valleien, bergmeertjes en kabbelende beekjes zorgen voor een divers en schitterend landschap.

Zeker het gebied waar wij intrekken is door de vele beekjes, watervallen en bergmeren bijzonder groen. En naar mijn mening het mooiste gedeelte van de Pyreneeën.

Je vindt er ook vele soorten grote roofvogels en aaseters zoals de vale gier, de steenarend en de zeldzame lammergier. Maar ook katachtige, zoals de lynx, marters, gemzen en nog veel meer. Zelf de uiterst schuwe en zeldzame bruine beer komt voor in het gebied.

Doordat het bij het grote publiek nog een redelijk onbekend gebied is, komen er weinig toeristen en wandelaars. Hierdoor hebben we, zeker buiten het hoogseizoen, de natuur nog helemaal voor ons alleen.

Wildkamperen (bivak) hoog in de Catalaanse Pyreneeën

Ga mee op avontuur

Altijd al eens avontuurlijk meerdere dagen willen hiken hoog in de bergen, slapen in een tentje middenin de wildernis, zelf je eten bereiden op een klein brandertje, lopen met een rugzak met alles erin om te overleven? Geen één dag hetzelfde en elke dag weer genieten van de indrukwekkende bergen om ons heen en de avontuurlijke uitdaging ervan?

Maar ben je niet het type voor een groepsreis? Bezit je niet genoeg kennis om alleen een avontuurlijke trektocht in de bergen te maken? Of heb je gewoon geen tijd om het allemaal uit te zoeken door je drukke werk en leven? Dan is deze privé reis zeker wat voor jou.

Ga mee op avontuur met mij, Casper Kriek, als je eigen persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids. Meerdere dagen hiken in één van de mooiste natuurgebieden van Europa.

Privé trektocht of retraite wandelvakantie in de Catalaanse Pyreneeën

Even voorstellen

Ik ben Casper Kriek, een ervaren outdoor gids met een grote liefde voor de natuur en uitdagende wildernis. Mijn kennis voor trektochten en overleven in de natuur wil ik graag met anderen delen en voor iedereen mogelijk maken. Ik zal er dan ook alles aan doen om je een geweldig en onvergetelijk avontuur te bezorgen.

Locatie van onze trektocht

Het gebied waar ik je mee naartoe neem ligt ten westen van Andorra. Je vindt er o.a. de hoogste berg van Catalonië en het grootste gletsjermeer van de Pyreneeën. Het is een schitterend gebied met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Door de ligging van het gebied kan het zijn dat we ook de grens met Frankrijk of Andorra oversteken.

Hiken in de Catalaanse Pyreneeën, adembenemend mooie bergen en natuur

De trektocht

Met deze avontuurlijke trektocht gaan we 8 dagen diep in de hoge Pyreneeën hiken in het nationaal park Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Is je conditie goed, dan gaan we proberen een uitdagende route te lopen. Het zal dan elke dag stevig stijgen en dalen worden. We zullen hoge bergpassen passeren. En als de omstandigheden het toelaten tikken we de top van een dik 3000 meter hoge berg aan. Kom je er tijdens de trektocht achter dat de route toch te zwaar voor je is, dan pas ik de trektocht gewoon aan wat voor jou wel mogelijk en haalbaar is. Hierover hoef je je dus geen enkele zorgen te maken.

Is je conditie niet zo goed, wil je het gewoon lekker rustig aan doen of ga je voor je rust met mij mee, dan gaan we kortere routes afleggen in het gebied. En ik beloof je dat deze routes zeker niet onder doen qua natuurschoon en avontuur. Het zal nog steeds dagelijks stijgen en dalen worden, want we verblijven hoog in de Pyreneeën, maar we doen het rustiger aan. En mocht je een dagje langer op een schitterende locatie willen blijven dan kan dat gewoon. Het is aan jou hoelang je wilt en kunt lopen op een dag. We zien gewoon per dag hoe ver je wilt en kan gaan.

Tijdens deze avontuurlijke trektocht draag je je eigen rugzak met alles erin om 8 dagen te verblijven in de natuur. We filteren ons drinkwater, bereiden ons meegenomen eten terplekke en slapen in lichtgewicht tentjes middenin de wildernis.

‘s Ochtends nemen we alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp op te ruimen. We hebben de hele dag de tijd om een mooie etappe af te leggen. Haasten is niet nodig.

Meestal tegen het einde van de middag stoppen we met lopen en zetten we onze tentjes op op een schitterende locatie middenin de wildernis. Heerlijk genieten van de natuur om ons heen en uitrusten van de inspanning van de dag.

Kortom, het wordt een avontuurlijke trektocht waar genieten van de natuur en de omgeving voorop staat. En wat deze trektocht ook uniek maakt is dat ik onze tocht per dag afstem op jouw behoefte en conditie. Zo zorg ik dat deze trektocht voor jou de ultieme beleving wordt.

Voor wie

Jong, oud, man, vrouw, topfit of niet; voor iedereen maak ik dit avontuur mogelijk. Dus niet alleen voor bikkels, maar voor iedereen die avontuurlijk is ingesteld. Want ik pas de trektocht altijd aan op je persoonlijke wensen en conditieniveau. Maar ook al heb je een topconditie, we doen het altijd rustig aan. Want onthaasten en genieten van de schitterende natuur staat altijd voorop.

Uitrusting

Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk en zelfs van levensbelang. Een persoonlijke paklijst en informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

En je krijgt gedurende de reis de onderstaande uitrusting van mij te leen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen:
- MSR Hubba Hubba NX* - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Microspikes / Crampons**
- Ice Axe**
- Waterfilter
- Kook- en eetuitrusting
* Mocht je een 2 persoons privéreis hebben geboekt dan deel je deze tent samen met je reisgenoot.
** Voor de maanden juni en juli wanneer nodig.

Wat kan je verwachten tijdens deze avontuurlijke meerdaagse trektocht?

- Een unieke avontuurlijke trektocht in een schitterend natuurgebied
- Hiken door de wildernis
- Hiken en verblijven hoog in de bergen
- Beklimmen van een berg*
- Oversteken van hoge bergpassen*
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Geen gehaast
- Adembenemend mooie natuur
- Een unieke flora en fauna
- De natuur helemaal voor ons alleen
- Een trektocht op maat; rekening houden met jouw conditie en wensen
* afhankelijk van het weer en lichamelijke conditie deelnemer

Moeilijkheid en zwaarte

Omdat we ons middenin de bergen begeven zullen we veel stijgen en dalen. Het ‘beklimmen’ van een berg en het oversteken van een bergpas kan als zeer zwaar worden ervaren. Maar ik pas altijd de zwaarte aan op wat voor jou mogelijk is, zodat het nooit onnodig afzien zal worden voor je. Maar soms ontkom je er niet aan dat het in de Pyreneeën best even doorzetten is.

Maar je hoeft niet bang te zien dat deze reis te zwaar voor je zal worden. Wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie. De aftand die we per dag lopen wordt aangepast wat voor jou mogelijk is. En wil je graag een dagje langer op een mooie plek blijven, dan kan dat gewoon.

Wildkamperen is toegestaan in het nationale park, maar wel gebonden aan strenge regels. Dit kan invloed hebben op de afstand en hoogte die we moeten overbruggen om onze tenten op te kunnen zetten. Overdag mag er geen tent opgezet zijn.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één. We nemen geen onverantwoordelijke risico’s. Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, heb ik een GPS-noodzender bij me. Hiermee kan ik bij een ongeluk of noodsituatie de reddingsdiensten direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied. Gelukkig heb ik dit nog nooit hoeven te gebruiken. Maar wel zo geruststellend om deze GPS-noodzender bij ons te hebben.

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. Maar een ding is wel belangrijk; slechtweer moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten. Maar gelukkig schijnt in de Pyreneeën voornamelijk de zon.

In de maand juni zal er hoog in de Pyreneeën nog sneeuw kunnen liggen. In de maand juli zul de laatste sneeuw verdwijnen. Sneeuw maakt de bergen bijzonder mooi, een aanrader om dit te ervaren. In de zomer kan je door het warme weer overdag, soms een onweersbui verwachten tegen de avond. Maar door een goede uitrusting en kleding is dit allemaal geen probleem.

Waarom met Into Nature Hiking naar de Pyreneeën?

Het unieke van deze bijzondere privé trektocht is dat we meerdere dagen echt zelfvoorzienend zijn en middenin de natuur bivakkeren; ver weg van de bewoonde wereld, gebaande paden en andere mensen om ons heen. Zonder dat we een verplichte afstand moeten lopen, samen bepalen hoe ver we willen gaan. Het doel van deze reis is dan ook één te worden met de natuur en innerlijke rust ervaren.

Het natuurgebied waar wij in gaan hiken is geen bekend toeristisch gebied of druk bezocht gebied in de Pyreneeën. Ik hoop je hiermee op een unieke en bijzondere manier kennis te laten maken met adembenemend natuurschoon en je een heel bijzonder en schitterend stukje van de Pyreneeën te laten zien.

We volgen tijdens onze trektocht eeuwenoude routes. Dit zijn oude vee-, handels-, bedevaart- en smokkelroutes. Maar vergis je niet, de routes zijn avontuurlijk en geen normale bergpaden. Maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, we nemen geen onverantwoordelijke risico’s.

Ook culinair genieten

Naast de schitterende natuur wil ik je, als het in ons schema past, ook kennis laten maken met de lokale keuken van de streek. Ik kan je verzekeren dat je nog nooit zulke lekkere tapas hebt gegeten. En niet te vergeten (voor de liefhebbers) ook de beste Spaanse wijnen zult drinken. Als we geluk hebben kunnen we bij een boerenfamilie aanschuiven vlakbij de grens met Andorra. De autorit hiernaartoe is alleen al schitterend en een avontuur op zich. We moeten hiervoor wel tijd hebben, maar lekker eten en drinken gaan we zo wie zo doen :)

Ook tijdens onze reis zal ik zorgen dat je goed te eten krijgt. Ik stel onze maaltijden vooraf helemaal samen en zorg voor uitgebalanceerde voeding, volledig aangepast op de inspanning die we leveren.

Prijzen

Deze exclusieve privétrektocht geef ik aan 1 tot maximaal 2 personen tegelijk (stel, familie of vrienden). Ik houd het klein en privé voor een minimale impact op de natuur. En om je intenser van de natuur te kunnen laten genieten, zonder afleiding van andere reizigers. Maar bovenal om het vooral jouw exclusieve reis te laten zijn.

Een privé trektocht of retraite wandelvakantie Catalaanse Pyreneeën kost voor 1 persoon 3250 euro en voor 2 personen 2125 euro per persoon. Dit is inclusief vliegticket, een huurauto om naar het gebied te rijden, overnachtingen, eten en drinken gedurende de gehele reis en een bruikleenuitrusting. En niet te vergeten; je krijgt mij, Casper Kriek, even te leen voor de duur van de reis als je persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids.

De duur van de reis is 10 dagen waarvan 2 reisdagen en 8 trekdagen. Een kortere of langere reis is natuurlijk ook bespreekbaar.

Omdat we geheel zelfvoorzienend zijn en middenin de wildernis verblijven en hiken in de bergen zwaar is, is 8 dagen precies uitgebalanceerd. Langer is, in de positieve zin van het woord, echt niet nodig om je een onvergetelijke ervaring te geven. Langer dan 8 dagen kan als te zwaar worden ervaren.

Mijn seizoen voor de Catalaanse Pyreneeën is van juni tot half oktober.

Into Nature Hiking zal je een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Ik kan je verzekeren dat het een hele bijzondere reis gaat worden. Misschien is dit wel het bijzonderste wat je tot nu toe op reisgebied gedaan hebt.

Seizoen 2020

Voor het seizoen 2020 worden er geen privé trektocht in de Pyreneeën gegeven.

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van deze trektocht. De foto's zijn genomen tussen juni en oktober.

Boek dit avontuur