Avonturen
Catalaanse Pyreneeën
Avontuurlijke privé trektocht hoog in Pyreneeën

Avontuurlijke privé trektocht hoog in de Pyreneeën

Catalaanse Pyreneeën

De Catalaanse Pyreneeën kan je het beste als wild omschrijven. Het afwisselende berglandschap met ruige bergtoppen, watervallen, groene valleien, bergmeertjes en kabbelende beekjes zorgen voor een divers en schitterend landschap.

Je vindt er vele soorten grote roofvogels en aaseters zoals de vale gier, de steenarend en de zeldzame lammergier. Maar ook de lynx en de wolf. Zelf de uiterst schuwe en zeldzame bruine beer komt voor in het gebied.

Wij gaan naar het mooiste gedeelte van de Catalaanse Pyreneeën en naar mijn mening ook het mooiste van de gehele Pyreneeën. Doordat het een moeilijk bereikbaar en nog vrij onbekend gebied is, komen er nog weinig toeristen en wandelaars. Hierdoor hebben we de natuur helemaal voor ons alleen, dat is zo bijzonder om te ervaren.

Wildkamperen (bivak) hoog in de Catalaanse Pyreneeën

Ga mee op avontuur

Altijd al eens avontuurlijk meerdere dagen willen hiken hoog in de bergen, slapen in een tentje middenin de wildernis, zelf je eten bereiden op een klein brandertje, lopen met een rugzak met alles erin om te overleven? Geen één dag hetzelfde en elke dag weer genieten van de indrukwekkende bergen om ons heen en de avontuurlijke uitdaging ervan?

Maar ben je niet het type voor een groepsreis? Bezit je niet genoeg kennis om alleen een avontuurlijke trektocht in de bergen te maken? Of heb je gewoon geen tijd om het allemaal uit te zoeken door je drukke werk en leven? Dan is deze privé reis zeker wat voor jou.

Ga mee op avontuur met mij, Casper Kriek, als je eigen persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids. Meerdere dagen hiken in één van de mooiste natuurgebieden van Europa.

Privé trektocht of retraite wandelvakantie in de Catalaanse Pyreneeën

Even voorstellen

Ik ben Casper Kriek, een ervaren wildernis gids met een grote liefde voor de natuur. Mijn kennis voor trektochten en overleven in de natuur wil ik graag met anderen delen en voor iedereen mogelijk maken.

Mijn specialiteit is waanzinnig mooie routes uitstippelen. Dat ga ik dan ook voor je doen. Ik zal er voor zorgen dat het een onvergetelijk mooi en uniek avontuur gaat worden. Dat beloof ik je.

Locatie van onze trektocht

Het gebied waar ik je mee naartoe neem is Parc Natural de l'Alt Pirineu. Het is het grootste beschermde natuurgebied van Catalonië en ligt ten westen van Andorra. Je vindt er o.a. de hoogste berg van Catalonië en het grootste gletsjermeer van de Pyreneeën. Het is een schitterend gebied met een enorme diversiteit aan flora en fauna. Door de ligging van het gebied kan het zijn dat we ook de grens met Frankrijk of Andorra oversteken.

Hiken in de Catalaanse Pyreneeën, adembenemend mooie bergen en natuur

De trektocht

Met deze avontuurlijke trektocht trekken we diep de hoge Pyreneeën in.

Lopen in de Pyreneeën is best pittig en uitdagend. Kom je er tijdens de trektocht achter dat de route die we lopen toch te zwaar voor je is, dan pas ik de route gewoon aan wat voor jou wel mogelijk is. Hierover hoef je je dus geen enkele zorgen te maken.

Is je conditie niet zo goed, wil je het gewoon lekker rustig aan doen of ga je mee voor je rust? Dan gaan we kortere routes afleggen per dag. Deze korte routes doen zeker niet onder qua natuurschoon en avontuur. Het zal nog steeds stijgen en dalen worden (we verblijven nu eenmaal hoog in de Pyreneeën), maar we doen het veel rustiger aan. Mocht je een dagje langer op een schitterende locatie willen blijven dan kan dat gewoon. Het is aan jou hoelang je wilt lopen op een dag.

Tijdens deze avontuurlijke trektocht draag je je eigen rugzak met alles erin om 6 dagen te overleven in de bergen. Je slaapt in een lichtgewicht tentjes middenin de wildernis. ‘s Ochtends nemen we alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp op te ruimen.

Meestal tegen het einde van de middag stoppen we met lopen en zetten we onze tentjes op midden in de wildernis. Heerlijk genieten van de natuur om ons heen en uitrusten van de inspanning van de dag.

Kortom, het wordt een avontuurlijke trektocht waar genieten van de natuur en de omgeving voorop staat. Wat deze trektocht ook uniek maakt is dat ik onze tocht per dag afstem op jouw behoefte en conditie. Zo zorg ik altijd ervoor dat deze trektocht voor jou de ultieme beleving zal zijn.

Voor wie

Jong, oud, man, vrouw, topfit of niet; voor iedereen maak ik dit avontuur mogelijk. Dus niet alleen voor bikkels, maar voor iedereen die avontuurlijk is ingesteld. Want ik pas de trektocht altijd aan op je persoonlijke wensen en conditieniveau. Maar ook al heb je een topconditie, we doen het altijd rustig aan. Want onthaasten en genieten van de schitterende natuur staat altijd voorop.

Wat kan je verwachten tijdens deze avontuurlijke meerdaagse trektocht?

- Een unieke avontuurlijke trektocht diep in Pyreneeën
- Hiken en verblijven midden in de wildernis
- Oversteken van hoge bergpassen
- Beklimmen van een berg
- Geen gehaast
- Adembenemend mooie natuur
- Unieke flora en fauna
- De natuur en de bergen helemaal voor ons alleen
- Een trektocht op maat; rekening houden met jouw conditie en wensen

Moeilijkheid en zwaarte

Omdat we ons middenin de bergen begeven zullen we veel stijgen en dalen. Het ‘beklimmen’ van een berg en het oversteken van een bergpas kan als zeer zwaar worden ervaren. Maar ik pas altijd de zwaarte aan op wat voor jou mogelijk is, zodat het nooit onnodig afzien zal worden voor je. Maar soms ontkom je er niet aan dat het in de Pyreneeën best even doorzetten is.

Maar je hoeft niet bang te zien dat deze reis te zwaar voor je zal worden. Wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie. De aftand die we per dag lopen wordt aangepast wat voor jou mogelijk is. En wil je graag een dagje langer op een mooie plek blijven, dan kan dat gewoon.

Wildkamperen is toegestaan in het nationale park, maar wel gebonden aan strenge regels. Dit kan invloed hebben op de afstand en hoogte die we moeten overbruggen om onze tenten op te kunnen zetten. Overdag mag er geen tent opgezet zijn.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één. We nemen nooit onverantwoordelijke risico’s. Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, heb ik een GPS-noodzender bij me. Hiermee kan ik bij een ongeluk of noodsituatie de reddingsdiensten direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied.

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. Slechtweer moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten. Maar gelukkig schijnt in de Pyreneeën voornamelijk de zon.

Waarom met Into Nature Hiking naar de Pyreneeën?

Het unieke van deze bijzondere privé trektocht is dat we meerdere dagen echt zelfvoorzienend zijn en middenin de natuur bivakkeren; ver weg van de bewoonde wereld, gebaande paden en andere mensen om ons heen. Zonder dat we een verplichte afstand moeten lopen, samen bepalen hoe ver we willen gaan. Het doel van deze reis is dan ook één te worden met de natuur en innerlijke rust ervaren.

Het natuurgebied waar wij in gaan hiken is geen bekend toeristisch gebied of druk bezocht gebied in de Pyreneeën. Ik hoop je hiermee op een unieke en bijzondere manier kennis te laten maken met adembenemend natuurschoon en je een heel bijzonder en schitterend stukje van de Pyreneeën te laten zien.

We volgen tijdens onze trektocht eeuwenoude routes. Dit zijn oude vee-, handels-, bedevaart- en smokkelroutes. Maar vergis je niet, de routes zijn avontuurlijk en geen normale bergpaden. Maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, we nemen geen onverantwoordelijke risico’s.

Ook culinair genieten

Naast de schitterende natuur wil ik je, als het in ons schema past, ook kennis laten maken met de lokale keuken van de streek. Ik kan je verzekeren dat je nog nooit zulke lekkere tapas hebt gegeten. En niet te vergeten (voor de liefhebbers) ook de beste Spaanse wijnen zult drinken. Als we geluk hebben kunnen we bij een boerenfamilie aanschuiven vlakbij de grens met Andorra. De autorit hiernaartoe is alleen al schitterend en een avontuur op zich. We moeten hiervoor wel tijd hebben, maar lekker eten en drinken gaan we zo wie zo doen :)

Maar ook tijdens onze trekticht zal ik zorgen dat je goed te eten krijgt. Ik stel onze maaltijden vooraf helemaal zelf samen en zorg voor uitgebalanceerde gezonde voeding, volledig aangepast op de inspanning die we leveren.

Prijzen

Deze exclusieve privétrektocht geef ik aan 1 tot maximaal 2 personen tegelijk (stel, familie of vrienden)*. Ik houd het klein en privé voor een minimale impact op de natuur. En om je intenser van de natuur te kunnen laten genieten, zonder afleiding van andere reizigers. Maar bovenal om het vooral jouw exclusieve reis te laten zijn.

Een privé trektocht of retraite wandelvakantie Catalaanse Pyreneeën kost voor 1 persoon 2950 euro en voor 2 personen 2100 euro per persoon. Dit is inclusief vliegticket, een huurauto om naar het gebied te rijden, overnachtingen, eten en drinken gedurende de gehele reis en bruikleenuitrusting. En niet te vergeten; je krijgt mij, Casper Kriek, even te leen voor de duur van de reis als je persoonlijke reisbegeleider en privé outdoor gids.

De duur van de reis is 8 dagen waarvan 2 reisdagen en 6 trekdagen. Een kortere of langere reis is natuurlijk ook bespreekbaar.

Omdat we geheel zelfvoorzienend zijn en middenin de wildernis verblijven en hiken in de bergen zwaar is, is 6 dagen precies uitgebalanceerd. Langer is, in de positieve zin van het woord, echt niet nodig om je een onvergetelijke ervaring te geven. Langer dan 6 dagen kan als te zwaar worden ervaren.

Mijn seizoen voor de Catalaanse Pyreneeën is vanaf half juni tot en met half oktober.

Into Nature Hiking zal je een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Ik kan je verzekeren dat het een hele bijzondere reis gaat worden. Misschien is dit wel het bijzonderste wat je tot nu toe op reisgebied gedaan hebt.

Een exclusieve reis

Dit privé avontuur betreft een exclusieve reis. Je hoeft nergens over na te denken. Van het begin tot het einde wordt er goed voor je gezorgd. Genieten en onthaasten staat gedrurende deze reis voorrop

Inclusief

- Retour vliegticket
- Huurauto (deze bestuur ik)
- Overnachtingen*
- Eten en drinken gehele reis
- Persoonlijke reisbegeleider en wildernis gids**
*In je eigen profesionele lichtgewicht tent; voor en na de trektocht op een kleinschalige camping op een schitterende locatie midden in de bergen en gedrurende de trektocht in de wildernis.
**Je mag mij, Casper Kriek, even lenen voor de duur van de reis als je persoonlijke reisbegeleider en privé gids.

Inclusief bruikleen uitrusting

Je krijgtgedurende de reis o.a. de onderstaande uitrusting van mij te leen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen:
- MSR Hubba Hubba NX - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Waterfilter
- Waterfles 1 en 0.5 liter
- Kook- en eetuitrusting

Wat jezelf moet regelen

- Persoonlijke uitrusting: Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk. Voor je eigen veiligheid ben je verplicht om in het bezit te zijn van de door mij opgegeven uitrusting. Dit betreft voornamelijk de juiste outdoorkleding, een rugzak en een slaapzak. Uitgebreide informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

- Reisverzekering met uitgebreide dekking: Het is ook verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat mocht het nodig zijn, je geheel gedekt bent. De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben.

Meer informatie & het boeken van deze trektecht

Door een omvangrijke verbouwing en het opzetten van een nieuw bedrijfsconcept "Into Nature Basecamp", begeleid ik helaas even geen reizen in het buitenland. Wel geef ik de basiscursus Hiken & Wildkamperen op ons Basecamp in Noordoost Friesland. Meer informatie over deze cursus kan je lezen op mijn website Into Nature Basecamp. Daar kun je deze cursus ook boeken, klik hier.

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van deze trektocht. De foto's zijn genomen tussen juni en oktober.