Privé cursus
Privé cursus
Zelfstandig hiken en wildkamperen in de wildernis

Zelfstandig hiken en wildkamperen in de wildernis

Privé cursus

Heb je altijd al de wens om zelfstandig trektochten te maken? Avontuurlijk meerdere dagen de natuur in trekken met alleen een rugzak met alles erin wat nodig is om te overleven in de wildernis. Slapen in een tentje middenin de wildernis. Zelf je eten bereiden op een klein brandertje. Niets of niemand om je heen, alleen jij en de natuur.

Droom je bijvoorbeeld van trektochten als de GR11, misschien wel de HRP of de Cape Wrath Trail? Of meerdere dagen uitdagend de natuur in trekken in natuurgebieden als Hardangervidda of Sarek? Om maar wat mogelijkheden te noemen.

Maar bezit je niet genoeg kennis, vaardigheden en vertrouwen om alleen een avontuurlijke trektocht te ondernemen? En weet je bijvoorbeeld niet wat voor uitrusting je nodig hebt voor een meerdaagse trektocht?

Laat mij je dan helpen om deze droom werkelijk voor je te laten worden.

Want na het succesvol volbrengen van de cursus “Zelfstandig hiken en wildkamperen in de wildernis” van Into Nature Hiking ben je in staat om zelfstandig, op een verantwoordelijke en veilige manier, uitdagende trektochten te maken.

Privé cursus zelfstandig hiken en wildkamperen in de wildernis.

Privé cursus met nadruk op de praktijk

De privé cursus bestaat uit theorie en een uitdagende praktijk trektocht van 9 dagen dwars door de wildernis van Schotland of de Pyreneeën.

Tijdens de trektocht ga je geheel zelfstandig hiken en verblijven middenin de wildernis. Je gaat zelf het initiatief nemen, de dagindeling bepalen en de door ons samen uitgestippelde route door het gebied lopen. Geen één dag zal hetzelfde zijn en elke dag kom je nieuwe uitdagingen tegen. Je slaapt in een tentje in de wildernis en bereid je meegenomen eten zelf. In je rugzak zit alles wat je nodig hebt om te overleven in de natuur voor 9 dagen.

Met de theoriedag bereid je voor op het avontuur met advies over de juiste outdoor gear en technieken die bij een trektocht komen kijken. Tijdens de tocht loop ik ‘passief' met je mee en help en corrigeer als het nodig is en ik ben er natuurlijk voor je veiligheid. Uiteraard zal ik je gedurende deze 9 dagen alle nodige outdoor vaardigheden leren in de praktijk.

Door de grote mate van zelfstandigheid tijdens de praktijk trektocht word je op de beste manier klaargestoomd om na het volbrengen van de cursus op een veilige en verantwoordelijke manier zelfstandig trektochten te kunnen maken.

Een betere en effectievere leerschool dan direct leren in de praktijk en het zelf doen is er namelijk niet.

Privé cursus met nadruk op de praktijk.

De theoriedag

Ter voorbereiding op je praktijk trektocht leer ik je onder andere alles over:

Het bepalen van je route:
- Je trektocht plannen (gebied, seizoen, weer, gevaren)
- Route trektocht uitstippelen
- Veiligheid

Wat moet je meenemen (en wat niet):
- Lichtgewicht outdoor kleding
- Lichtgewicht outdoor uitrusting
- Eten & drinken (recepten en tips gezonde voeding voor een trektocht)
- Paklijst trektocht

Overnachten midden in de wildernis.

De praktijk trektocht

Tijdens onze trektocht leer ik je zaken zoals:
- Zelfstandig navigeren
- Oversteken van water
- Oversteken van hoge bergpassen
- Regen, sneeuw, zon (hitte)
- Onderkoeling (het grootste gevaar)
- Eten & drinken (water zuiveren, koken)
- Verblijven in de wildernis
- Tent opzetten in storm en regen
- Respecteer de natuur; leaf no trace

Daarnaast kun je rekenen op:
- Hiken in en genieten van één van de mooiste natuurgebieden van europa
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Adembenemend mooie natuur
- De natuur helemaal voor jezelf

Zelf je eten berijden voor je tentje midden in de wildernis

Waarom kiezen voor deze cursus

In tegenstelling tot andere cursusaanbieders leg ik niet de nadruk op navigeren met een landkaart en kompas. Bij mij leer je hoe je dit beter en veiliger kunt doen met minimale gebruik van een kaart, maar door je inwendige kompas te leren gebruiken. Hierdoor kan je ook meer genieten van de omgeving en de natuur, zonder steeds met een kaart bezig te zijn.

Je gaat daadwerkelijk alles zelfstandig in de praktijk toepassen, een betere leerschool is er niet.

Ik leer je geen bushcraft skills. Leuk hoor, maar daar heb je niet veel aan. Je leert je alleen effectieve outdoor skills om te overleven in de wildernis.

Omdat het een privécursus is, krijg je alle aandacht en mogelijkheden om te leren wat voor jou relevant is. We stellen samen vast wat je nodig hebt en ik kijk hoe ik dit jou het beste kan leren tijdens onze theoriedag en de trektocht.

Na het succesvol volbrengen van de cursus ben je zelf in staat om geheel zelfvoorzienend avontuurlijke trektochten te maken voor meerdere dagen in de wildernis onder uiteenlopende uitdagende omstandigheden.

Ook zal cursus je een grote mate van zelfvertrouwen geven om zelf trektochten in de wildernis te gaan maken.

Kortom een no-nonsense cursus, met de nadruk op de praktijk, waar je echt wat aan hebt en waarna je echt zelfstandig verder kunt.

Jouw cursusbestemming

Voor de praktijk gaan we meerdere dagen zelfvoorzienend hiken in de wildernis. Het is aan jou welk cursusgebied jouw voorkeur heeft. Ben je een liefhebber van noordelijke landen, dan wordt Schotland jouw praktijk gebied. Ben je meer een liefhebber van bergen en een warmer klimaat, dan zijn de Pyreneeën jouw bestemming.

Zie voor meer informatie over deze gebieden de informatie van mijn de privé trektochten in Noordwest Schotland en de Catalaanse Pyreneeën.

Moeilijkheid en zwaarte

De praktijk trektocht kan als zwaar worden ervaren. Kom je er tijdens de trektocht achter dat de route te zwaar voor je is, dan pas ik de trektocht gewoon aan wat voor jou wel mogelijk en haalbaar is. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht; het weer. Langdurig regen en kou kan als zwaar worden ervaren. Maar juist door dit te ondergaan, is het de beste leerschool die je kunt hebben.

Tijdens de trektocht draag je je eigen rugzak met alles erin om 9 dagen te verblijven in de natuur. Het gewicht van je rugzak (afhankelijk van je uitrusting) is rond de 16 a 18 kg. Maar elke dag zal deze lichter worden ivm het verbruiken van je meegenomen eten. Slim uitgedacht en gebalanceerd gezond eten voor 9 dagen weegt rond de 600 gram per dag.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één tijdens de praktijk trektocht. We nemen geen onverantwoorde risico’s. Ik kan voor jou en onze veiligheid de route wijzigen als dat nodig is.

Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, heb ik een GPS-noodzender bij me. Hiermee kan ik bij een ongeluk of noodsituatie de reddingsdiensten direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied.

Voor wie

De cursus is voor iedereen geschikt, jong, oud, man, vrouw. Een redelijke goede conditie is wel aan te bevelen. Maar avontuurlijk en een doorzetter zijn, is veel belangrijker dan een goede conditie.

Maximaal personen

1 maximaal 2 personen (stel, familie of vrienden) kunnen zich voor de cursus inschrijven.

Inclusief

- Retour vliegticket
- Huurauto - deze bestuur ik
- Overnachtingen op de dag van aankomst en vertrek in het land van bestemming.
- Eten en drinken op heen en terugreis en voor en na de trektocht.

Je krijgt gedurende de trektocht de onderstaande uitrusting van mij te leen. Deze zitten ook bij de prijs inbegrepen:
- MSR Hubba Hubba NX* - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Microspikes / Crampons**
- Ice Axe**
- Waterfilter
- Kook- en eetuitrusting
* Als je een 2 persoonscursus hebt geboekt, dan deel je deze tent samen met je reisgenoot.
** Voor de maanden juni en juli wanneer nodig.

Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen uitrusting mee te nemen als deze geschikt is voor de trektocht die we gaan maken.

Exclusief

- Persoonlijke uitrusting: Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk en zelfs van levensbelang. Een persoonlijke paklijst en informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

- Eten trektocht: om het te leren ga je voorafgaand aan de reis zelf je eten samenstellen en maken voor de trektocht. In de theorie komt dit uitvoerig aan bod. Je leert precies waar je op moet letten. Ook voorzie ik je van recepten die je kunt gebruiken (en die veel voedzamer en lichter in gewicht zijn dan de voorverpakte maaltijden uit de outdoorwinkel).

- Reisverzekering met uitgebreide dekking: Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat je volledig gedekt bent als dit onverhoopt nodig is. De reisverzekering moet o.a. een goede dekking hebben voor bergsport met opsporings- en reddingsacties.

Kosten cursus

1 theoriedag en 9 dagen hiken in de wildenis (totale reisduur 11 dagen):
- 1 persoon € 2950 euro
- 2 personen € 1950 euro per persoon
Keuze uit Noordwest Schotland of de Catalaanse Pyreneeën

Periode praktijk trektocht

Jij bepaalt wanneer de cursus voor jou het beste uitkomt binnen het seizoen:
- Noordwest Schotland: vanaf april tot augustus
- Catalaanse Pyreneeën: vanaf juni tot half oktober

Theoriedag

De theoriedag vindt plaats in Rotterdam op een datum die we samen bepalen. De theoriedag is ook meteen onze kennismakingsdag.

Boeking op maat

Omdat ik de cursus persoonlijk met je afstem, gebruik ik geen standaard boekingsformulier op mijn site. Mail je aanvraag naar casper@intonaturehiking.nl en ik neem contact met je op om jouw wensen en eventuele vragen te bespreken.

Wil je de cursus bij mij boeken? Mail mij dan je contactgegevens en geef aan of je alleen of samen met een reisgenoot de cursus wilt volgen. Geef verder aan welke gebied je voorkeur heeft en wat voor jou de beste periode is voor de trektocht.

Pas als alles voor je naar wens is, maken we je boeking definitief.

En dit spreekt natuurlijk voor zich: Lees de voorwaarden van Into Nature Hiking goed door voordat je de aanvraag verstuurt en uiteindelijk je cursus boekt.

Tot snel,
Casper Kriek