Jouw avontuur
Outdoor uitrusting
Wat heb je nodig voor je avontuur?

Wat heb je nodig voor je avontuur?

Outdoor uitrusting

Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting heel belangrijk en zelfs van levensbelang. Elk land, seizoen en type reis heeft zijn eigen paklijst. Voor je eigen veiligheid ben je verplicht om aan deze paklijst te voldoen. Dit is belangrijk om er voor te zorgen dat je nooit in de problemen kan komen.

Het is niet nodig om heel diep in de buidel te tasten voor je persoonlijke outdoor uitrusting. Zeker op het gebied van kleding kun je goede producten kopen voor niet te veel geld.

Je krijgt gedurende de reis o.a. de onderstaande uitrusting te leen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen:
- MSR Hubba Hubba NX - je eigen comfortabele lichtgewicht tent tijdens de reis
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Waterfilter
- Kook- en eetuitrusting

Een uitgebreide persoonlijke paklijst en informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij na het boeken van je avontuur. Wil je voordat je gaat boeken weten wat je nodig hebt, contact mij dan gewoon even.

Je persoonlijke outdoor uitrusting:

De onderstaande uitrusting is wat in grote lijnen op je paklijst staat.

Rugzak

Omdat we geheel zelfvoorzienend zijn en we alles zelf moeten dragen, heb je een goede rugzak nodig van rond de 60 liter. Kies voor een rugzak die geschikt is voor jouw ruglengte. En dat deze een goede heupband heeft. Zorg dat je een rugzak uitkiest die niet te zwaar is.

Slaapzak

Ook voor een slaapzak is het belangrijk dat deze niet te zwaar is, maar wel voldoende isoleert. Bij het aanschaffen van een slaapzak is alleen de comfort temperatuur belangrijk om naar te kijken. Tel hier 5 graden bij op (als je een koukleum bent 10 graden), dan weet je de juiste minimale temperatuur van je slaapzak. Voor de meeste tochten is een 3 seizoenen slaapzak met een comforttemperatuur van 0 graden goed ( -5 graden voor als je het snel koud hebt). Kies voor een slaapzak waar de rits helemaal naar beneden kan en waar de rits ook onderaan los kan (dit is prettig om de temperatuur in je slaapzak te regelen).

Wandelschoenen

Kies voor wandelschoenen die voor jou lekker zitten. Een goed profiel is het belangrijkste, niet het type schoen. Fijne schoenen zijn lage lichtgewicht hiking- of trailrunning schoenen. Laat je niets wijsmaken over A, B of C schoenen, dat principe klopt niet en is allang achterhaald. Koop schoenen het liefst een half schoenmaatje groter, maar let op dat je voeten er niet in kunnen gaan schuiven. Kies voor Schotland voor lage wandel- of trailrunning schoenen die makkelijk en snel drogen.

Wandelsokken

Goede wandelsokken zijn ook heel belangrijk. Kies alleen voor goede kwaliteit hiking sokken. Voor Schotland hebben sneldrogende sokken de voorkeur.

Outdoor Kleding

Voor outdoor kleding maken we gebruik van het lagenprincipe. Mocht je het koud of juist warm hebben, dan doe je een laag aan of uit. Draag geen katoenen kleding, maar alleen kleding gemaakt van sneldrogend synthetisch materiaal. Merinowol is ook een fijn materiaal voor de baselayer.

Het is afhankelijk van het land en het seizoen, maar onderstaand is een gemiddeld voorbeeld:
1) Baselayer: ondergoed sneldrogend (sport bh), shirt (thermo lang) sneldrogend
2) Midlayer: broek (voorkeur warme sportlegging; dit is dan je base en mid in één), bij warm weer een korte sportbroek, warm fleece jack
3) Shell layer: wind- en regendichte broek en jas (met capuchon heeft de voorkeur)
4) Extra layer: lichtgewicht jas met dons of synthetische voering

Verder moet je denken aan een muts, handschoenen, zonnebril en een hoofdlamp.