Informatie
Jouw fitheid
Lopen met een rugzak van 16 kg

Lopen met een rugzak van 16 kg

Jouw fitheid

Omdat je je eigen rugzak draagt met alles er in om te overleven in de natuur en het terrein vaak niet altijd even makkelijk is, is een redelijke conditie wel aan te bevelen.

Afhankelijk van het land, het type avontuur en jouw persoonlijke voorkeur zal je rond de 5 uur lopen op een dag. Dit klinkt misschien heel lang, maar deze looptijd is verdeeld over de dag en inclusief pauzes. Ook wordt de looptijd altijd aangepast aan persoonlijke voorkeur en fitheid van de deelnemer(s).

Want blijkt je conditie onderweg toch minder dan gedacht, dan houden we hier altijd rekening mee. Zeker de privé trektochten kunnen helemaal naar jouw wens aangepast worden.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat een avontuur te zwaar voor je zal worden. En wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent en durf hebt. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie.

Maar het is misschien wel een goed idee om van te voren conditie op te doen als deze niet zo goed is. Trainen voor je reis is sowieso een goed begin als je nog niet tot weinig aan sport doet.

Twijfel je over je conditie? Neem dan gerust contact met mij op. We bespreken dan persoonlijk wat voor jou mogelijk is.