Trektocht
Groepstrektocht Noordwest Schotland
The Great Wilderness

The Great Wilderness

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Nieuw voor het komende hike seizoen 2020, een avontuurlijke 6-daagse groepstrektocht in het mooiste en meest afgelegen natuurgebied van Schotland; The Great Wilderniss. Een uitdagende meerdaagse exclusieve trektocht voor een kleine groep dwars door de ruige ongerepte wildernis van Noordwest Schotland. Mooier en avontuurlijker ga je het niet vinden in Schotland.

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Net als bij de andere avonturen van Into Nature Hiking, staat onthaasten en genieten van de schitterende natuur om ons heen voorop. We doen het tijdens deze trekking expeditie rustig aan en nemen overal de tijd voor. Want ook al is deze trektocht geregeld uitdagend, gehaast en niet genoeg bewust zijn laten we dus thuis.

Ik, Casper Kriek, ben bij deze trekking expeditie je persoonlijke gids en begeleider en zorg ervoor dat het een onvergetelijk mooi en veilig avontuur gaat worden.

Deze groepstrektocht Noordwest Schotland is een aanrader voor hikers die avontuurlijk zijn ingesteld, maar nog niet zeker genoeg zijn om alleen de ongerepte wildernis in te trekken. Maar ook voor avonturiers die geen tijd hebben om een expeditie zelf helemaal uit te stippelen. En natuurlijk voor iedereen die het gewoon geweldig zouden vinden om eens avontuurlijk en uitdagend de ongerepte wildernis in te trekken en er meerdere dagen zelfvoorzienend in te verblijven.

Het gebied

Het immense gebied dat wij met deze trekking expeditie gaan verkennen wordt ook wel ‘The Great Wilderness’ genoemd. Het gebied doet deze naam eer aan, dat kan ik je beloven. Het is het wildste en meest afgelegen natuurgebied van het Verenigd Koninkrijk. De route die we gaan lopen is dan ook de mooiste trektochten die je kan maken in Schotland.

The Great Wilderness

Een kleine groep voor een minimale impact op de natuur

We begeven ons in een kwetsbare wildernis. Om een zo’n minimale impact op de natuur te hebben, houden we de groep waarmee we het gebied in trekken bewust heel klein. Hierdoor kunnen slechts met een beperkt aantal mensen mee op deze exclusieve trekking expeditie. Er zijn slechts drie tentplekken, voor maximaal zes personen, beschikbaar voor dit avontuur.

De route die wij gaan lopen

De 6-daagse route die ik voor je heb uitgestippeld, mag avontuurlijk en uitdagend genoemd worden. Geen één dag zal het zelfde zijn. Ook gedurende de dag zal het landschap constant wisselen en anders zijn. We zullen rivieren moeten oversteken, over hoge bergpassen gaan en als letterlijk hoogtepunt een Munro van bijna duizend meter beklimmen. Elke dag staan we op een nieuwe schitterende bivakplek midden in de wildernis. Kortom elke dag genieten van het mooiste wat Schotland te bieden heeft. En ik kan je verzekeren dat deze 6 dagen je het gevoel van een veel langere reis zal geven.

Voor iedereen

Hoewel deze expeditie avontuurlijk en uitdagend is, kan in principe iedereen deelnemen aan deze groepstrektochten. Van jong* tot oud, individuen, singles, stellen, vrienden of familie. De enige eis die ik stel, is dat je sociaal en avontuurlijk bent ingesteld en uiteraard van de natuur houdt. Een goede conditie is zeker wel aan te bevelen, maar avontuurlijk en niet bang ingesteld zijn is veel belangrijker.

Hiken in The Great Wilderness

Net als bij mijn privé trektochten staat naast avontuur, genieten van de natuur en de rust hiervan ervaren voorop. We lopen dus niet in een onnodig snel tempo van A naar B. Ook nemen we ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp af te breken. Onthaasten en genieten van al het natuurschoon om ons heen staat altijd voorop met deze trekking expeditie. Maar vergis je niet, ook al doen we het rustig aan, het wordt soms best even afzien… Daar komen we niet onderuit. Maar ook dat geeft een enorme kick.

Het is belangrijk dat iedereen in de groep rekening met elkaar houdt en elkaar altijd helpt waneer nodig. De sterke helpt de deelnemer die wat meer moeite heeft, mocht dat voorkomen. De groep als één geheel staat altijd centraal. Samen doen we het. De langzaamste in de groep bepaald het tempo. Dit is om de veiligheid van ons allen te garanderen. Mocht je puur solistisch zijn ingesteld of alleen voor je eigen prestatie willen gaan, dan is dit niet de groepsreis voor jou.

*De minimale leeftijd is 18 jaar. Jonger kan alleen onder begeleiding van een ouder. Ook moet de minderjarige gedegen hike ervaring hebben.

Waarom meegaan met dit avontuur

- Hiken dwars door de wildernis
- Genieten van adembenemend mooie natuur
- Avontuur en uitdaging
- Slapen in je tentje middenin de natuur
- Zelf je eten bereiden op een brandertje
- Indrukwekkende wildernis en rust ervan ervaren
- Een kleine gelijkgestemde en gezellige groep
- Onthaasten en ‘detoxen’ van ons hectische leven
- Een unieke trekking expeditie

Trektocht Noordwest Schotland

Moeilijkheid en zwaarte

Deze trekking expeditie kan als zwaar worden ervaren. Naast het dragen van een rugzak van rond de 16 kg (met alles er in om te overleven), is het terrein niet altijd even makkelijk begaanbaar. De hoogteverschillen, het oversteken van water of bergpassen en het lopen door moeras en moeilijk terrein, maken het een inspannende tocht. Ook slecht weer (kou, regen en storm) kan deze trekking expeditie zwaar maken.

We lopen tussen de 4 tot 8 uur per dag, dit is inclusief pauzes. Je loopt dus niet uren achter elkaar. Het zal op dag 3 en 4 flink klimmen en afdalen worden. En op dag 5 gaan we een Munro beklimmen van bijna 1000 meter hoog. Je hebt soms echt wel wilskracht nodig om de dagetappe te halen, zeker het laatste loopuur van de dag. Geschikte tentplekken zijn schaars in het gebied, dus we hebben geen andere keuze dan doorlopen, ook al zit je stuk.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één. We nemen geen onverantwoordelijke risico’s en handelen altijd in belang van de groep. Mocht iemand moeite hebben om mee te komen dan helpen we deze deelnemer.

Bivak in de wildernis van Schotland

Ik, Casper Kriek, ben jullie gids en ken het gebied als geen ander. Ik weet om te gaan met de slechte weeromstandigheden. De juiste kleding is daarom van levensbelang. Met slecht weer is onderkoeling een gevaar. Het is daarom verplicht om aan mijn paklijst te voeldoen. Anders kan ik je niet mee het gebied in nemen.

Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, hebben we een satelliet noodzender bij ons. Hiermee kunnen we bij een ongeluk of noodsituatie een reddingsdienst direct activeren. Door de GPS-coördinaten weten zij precies waar wij ons bevinden in het gebied om ons te komen halen.

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. In Schotland kan je op één dag, in één uur en zelfs in één kwartier vier jaargetijden meemaken. Het kan ook de ene dag noodweer zijn en de volgende dag schitterend zomerweer. Kortom, in Schotland weet je het nooit en kan je alles verwachten. Maar één ding is heel belangrijk; regen moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten.

Net als het type weer, wisselt de temperatuur in Schotland bijna dagelijks. Ook op een dag kan je soms grote temperatuurschommelingen verwachten. Maar met een goede uitrusting en kleding is dit allemaal geen probleem.

Beklimmen Munro, boven op de top!

Teken

Net als in de meeste natuurgebieden, komen ook in het gebeid waar wij gaan hiken teken voor. De kans is klein, maar teken kunnen o.a. de ziekte van Lyme overdragen. Het is verstandig om elke dag te controleren of er een teek op je lichaam zit. Mocht dit het geval zijn dan moet de teek direct worden verwijderd. Je voorkomt teken door o.a. je benen, schoenen, sokken en broek met Anti teek in te spuiten. Maar 100% garantie geeft dit niet.

Midges

Misschien heb je er wel eens van gehoord, Schotse Midges. Dit zijn hele kleine vliegjes, waarvan de vrouwtjes bijten. Het midges seizoen begint meestal ergens in mei en eindigt in september. Ze zijn overdag tot begin van de avond actief. Ze zijn er, of zijn ze er niet? Net als het weer, zijn deze beestjes erg onvoorspelbaar. Het kunnen er enkele zijn, tot een hele zwerm. Als je loopt of als het waait heb je er geen last van. Door lange kleding, handschoentjes en een speciaal hiervoor gemaakt hoofdnetje (als het nodig is) te dragen, bescherm je je tegen midges. Speciale midges-smeersels of DEET werken niet. Het gaas van je tent is ook Midges proof. Midges en Schotland horen gewoon bij elkaar. Ik heb het nooit als een probleem ervaren.

Informatie en kosten

De duur van deze trekking expeditie is 6 dagen.

Er zijn 3 tentplekken, voor maximaal 6 personen, beschikbaar per datum:
- april*
- mei*
- juni*
- juli*
- augustus*
*Omdat dit een nieuw avontuur is voor het hike seizoen 2020, worden de exacte data in overleg bepaald. Dus heb je een eigen datum voorstel laat het dan weten.

1 persoon in 1 tent kost 1350 euro per persoon
2 personen in 1 tent kost 875 euro per persoon (vrienden, stel, familie)

Wat je zelf moet regelen

In tegenstelling tot mijn privétochten zit het vervoer naar het gebied, je persoonlijke uitrusting en het eten & drinken niet bij de prijs inbegrepen. Maar je krijgt van mij alle informatie die je nodig hebt; hoe er te komen, verblijfopties voor voor en na de trek, je persoonlijke paklijst en wat je mee moet nemen om te eten tijdens deze 6-daagse trekking expeditie.

Het mooie van het zelf regelen, is dat je je Schotlandreis helemaal naar wens kan samenstellen. Misschien wil je wel langer in Schotland blijven om dit schitterende land te ontdekken. Of misschien ga je alleen voor deze trekking expeditie. Je bepaalt het helemaal zelf. Wil je langer blijven? Dan heb ik geweldige tips voor je om er een fantastische en onvergetelijke Schotland trip van te maken.

Je uitrusting

Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor-uitrusting heel belangrijk en zelfs van levensbelang; goede schoenen, warme sneldrogende kleding, betrouwbare outdoor gear en een stormbestendige tent. Misschien heb je het meeste al in je bezit. Het is niet altijd nodig om heel diep in de buidel te tasten. Ook zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld een tent e.d. te huren. Hier geef ik je uitgebreide informatie over. Dus je hoeft in wezen niets zelf uit te zoeken.

Het is verplicht om aan de opgegeven paklijst te voldoen. Dit is voor je eigen veiligheid en dat van de groep.

Eten en drinken tijdens deze trekking expeditie

Ik zal je ook uitgebreide info en tips geven wat voor eten je mee moet nemen voor deze trekking expeditie.

Meegaan op eigen risico

Deze trekking expeditie kan gevaarlijk zijn. Into Nature Hiking zal er alles aan doen om jou als deelnemer tijdens deze trekking expeditie niet in gevaar te brengen. Maar Into Nature Hiking is niet verantwoordelijk voor ongevallen tijdens deze trekking expeditie of ziektes tijdens en/of na deze trekking expeditie.

Meegaan op deze trekking expeditie met Into Nature Hiking is geheel op eigen risico en de verantwoordelijkheid van de deelnemer.

Het is verplicht om een risico-acceptatieformulier te tekenen.

Verplichte reisverzekering

Het is ook verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat je geheel gedekt bent, mocht het nodig zijn,. De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben.

Praktische info

Alle praktische informatie over deze reis zal in een duidelijke pdf bestand aan je gegeven worden. In deze pdf staan o.a. informatie hoe er te komen, je persoonlijke uitrusting, eten tijdens de trektochten en informatie over de verblijfopties voor en na de trektocht. Deze pdf is nog in de maak. Heb je nu al vragen laat het dan weten.

Boek dit avontuur

Is je interesse gewekt? Laat het mij dan weten welke datum je voorkeur heeft en met hoeveel persoon/tenten je mee zou willen.

1 persoon in 1 tent kost 1350 euro per persoon
2 personen in 1 tent kost 875 euro per persoon (vrienden, stel, familie)

Ik kan je beloven dat het een onvergetelijk mooi avontuur gaat wordt.

Misschien tot snel,
Casper Kriek
casper@intonaturehiking.nl

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van het gebied in Schotland. De foto's zijn genomen tussen april en augustus.