Avonturen
Groepstrektocht Noordwest Schotland
The Great Wilderness

The Great Wilderness

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Een avontuurlijke 6-daagse groepstrektocht in het mooiste en meest afgelegen natuurgebied van Schotland; The Great Wilderness. Een uitdagende meerdaagse trekking expeditie, voor een kleine groep, dwars door de ruige ongerepte wildernis van Noordwest Schotland. Mooier en avontuurlijker ga je het niet vinden in Schotland.

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Net als alle avonturen van Into Nature Hiking, staat onthaasten en genieten van de schitterende natuur om ons heen voorop.

Ik, Casper Kriek, ben bij deze trekking expeditie je persoonlijke gids en begeleider en zorg ervoor dat het een onvergetelijk mooi en veilig avontuur gaat worden.

Deze groepstrektocht is een aanrader voor iedereen die het geweldig zouden vinden om avontuurlijk en uitdagend de ongerepte wildernis in te trekken en er meerdere dagen geheel zelfvoorzienend in te verblijven.

Wat heb ik je als gids en begeleider te bieden?

Natuurlijk zorg ik in de eerste plaats voor je veiligheid. Dat is mijn aller belangrijkste taak, dit neem ik heel serieus. Ik zal er dan ook alles aan doen deze trekking expeditie veilig te laten verlopen.

Gedurende de trektocht zal ik je outdoor skills leren als je deze nog niet onder de knie hebt. Van hoe o.a. je veilig water oversteekt tot je tent juist opzetten in regen en wind, en alles er tussen in. Ik zal iedereen elke dag even veel aandacht geven en helpen. Je gaat zo wie zo heel veel leren van mij tijdens deze trekking expeditie.

Ook zal ik er voor zorgen dat meteen iedereen zich thuis voelt in de groep. Dat is niet alleen gezellig en fijn voor iedereen maar zorgt ook voor veiligheid. Want een goede groepsband is heel belangrijk in de wildernis. We helpen en ondersteunen elkaar altijd binnen de groep.

Mijn specialiteit is waanzinnig mooie routes uitstippelen. Dat ga ik dan ook voor je doen. Ik zal er voor zorgen dat het een onvergetelijk mooi en uniek avontuur gaat worden. Dat beloof ik je.

Het gebied

Het immense gebied dat wij met deze trekking expeditie gaan verkennen wordt ook wel ‘The Great Wilderness’ genoemd. Het gebied doet deze naam eer aan, dat kan ik je beloven. Het is het wildste en meest afgelegen natuurgebied van Schotland. De route die we gaan lopen is dan ook de mooiste trektochten die je kan maken in Schotland.

The Great Wilderness

Een kleine groep voor een minimale impact op de natuur

We begeven ons in een kwetsbare wildernis. Om een zo’n minimale impact op de natuur te hebben, houden we de groep waarmee we het gebied in trekken bewust heel klein. Hierdoor kunnen slechts met een beperkt aantal mensen mee op deze exclusieve trekking expeditie. Er zijn slechts drie tentplekken, voor maximaal zes personen, beschikbaar voor dit avontuur.

De route die wij gaan lopen

De 6-daagse route die ik voor je heb uitgestippeld in The Great Wilderness, mag avontuurlijk en soms uitdagend genoemd worden. Geen één dag zal het zelfde zijn. Ook gedurende de dag zal het landschap constant wisselen en anders zijn. We zullen rivieren moeten oversteken, over bergpassen gaan en als letterlijk hoogtepunt een Munro van bijna duizend meter beklimmen. Elke dag staan we op een nieuwe schitterende bivakplek midden in de wildernis. Kortom elke dag vollop genieten van het mooiste wat Schotland te bieden heeft.

Voor iedereen

Hoewel deze expeditie avontuurlijk en uitdagend is, kan in principe iedereen deelnemen aan deze groepstrektochten. Van jong* tot oud, individuen, singles, stellen, vrienden of familie. De enige eis die ik stel, is dat je sociaal en avontuurlijk bent ingesteld en uiteraard van de natuur houdt. Een redelijke conditie is zeker wel aan te bevelen, maar avontuurlijk en niet bang ingesteld zijn is veel belangrijker.

Hiken in Schotland

Net als bij mijn privé trektochten staat naast avontuur, genieten van de natuur en de rust hiervan ervaren voorop. We lopen dus niet in een onnodig snel tempo van A naar B. Ook nemen we ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp af te breken. Onthaasten en genieten van al het natuurschoon om ons heen staat altijd voorop met deze trekking expeditie. Maar vergis je niet, ook al doen we het rustig aan, het wordt soms best even afzien… Daar komen we niet onderuit. Maar ook dat geeft een enorme kick.

Het is belangrijk dat iedereen in de groep rekening met elkaar houdt en elkaar altijd helpt waneer nodig. De sterke helpt de deelnemer die wat meer moeite heeft, mocht dat voorkomen. De groep als één geheel staat altijd centraal. Samen doen we het. De langzaamste in de groep bepaald het tempo. Dit is om de veiligheid van ons allen te garanderen. Mocht je puur solistisch zijn ingesteld of alleen voor je eigen prestatie willen gaan, dan is dit niet de groepsreis voor jou.

*De minimale leeftijd is 18 jaar. Jonger kan onder begeleiding van een ouder. Ook moet de minderjarige ervaring hebben (bijvoorbeeld we eens een huttentocht gemaakt hebben).

Waarom meegaan met dit avontuur

- Een unieke avontuurlijke trektocht
- Hiken dwars door de ongerepte wildernis
- Genieten van adembenemend mooie natuur
- Oversteken van bergpassen
- Beklimmen van Munro (Schotse berg)
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Geen gehaast
- Een kleine gelijkgestemde en gezellige groep
- De natuur helemaal voor ons alleen
- De mooiste en avontuurlijkste trektocht van Schotland

Trektocht Noordwest Schotland

Moeilijkheid en zwaarte

Een rugzak van rond de 16 kg (met alles er in om te overleven), is het terrein niet altijd even makkelijk begaanbaar. De hoogteverschillen, het oversteken van water of bergpassen en het lopen door moeras en moeilijk terrein, maken het soms best een inspannende tocht. Ook slecht weer (kou, regen en storm) kan deze trekking expeditie zwaar maken.

We lopen gemiddeld rond de 5 uur per dag, dit is inclusief pauzes. Je loopt dus niet uren achter elkaar. Je hebt soms best wel wilskracht nodig om de dagetappe te halen, zeker het laatste loopuur. Geschikte tentplekken zijn schaars in het gebied, dus we hebben soms geen andere keuze dan doorlopen, ook al zit je stuk.

Maar je hoeft niet bang te zien dat dit avontuur te zwaar voor je zal worden. Wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie. En ik hou altijd rekening wat jij en de groep fysiek en conditioneel aan kan.

Bivak in de wildernis van Schotland

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. In Schotland kan je op één dag, in één uur en zelfs in één kwartier vier jaargetijden meemaken. Het kan ook de ene dag noodweer zijn en de volgende dag schitterend zomerweer. Kortom, in Schotland weet je het nooit en kan je alles verwachten. Maar één ding is heel belangrijk; regen moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten.

Net als het type weer, wisselt de temperatuur in Schotland bijna dagelijks. Ook op een dag kan je soms grote temperatuurschommelingen verwachten. Maar met een goede uitrusting en kleding is dit allemaal geen probleem.

Beklimmen Schotse Munro, boven op de top!

Meer informatie & het boeken van deze trektecht

Door een omvangrijke verbouwing en het opzetten van een nieuw bedrijfsconcept "Into Nature Basecamp", begeleid ik helaas even geen reizen in het buitenland. Wel geef ik de basiscursus Hiken & Wildkamperen op ons Basecamp in Noordoost Friesland. Meer informatie over deze cursus kan je lezen op mijn website Into Nature Basecamp. Daar kun je deze cursus ook boeken, klik hier.

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van het gebied in Schotland. De foto's zijn genomen tussen april en augustus.