Avonturen
Groepstrektocht Noordwest Schotland
The Great Wilderness

The Great Wilderness

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Een avontuurlijke 6-daagse groepstrektocht in het mooiste en meest afgelegen natuurgebied van Schotland; The Great Wilderness. Een uitdagende meerdaagse trekking expeditie, voor een kleine groep, dwars door de ruige ongerepte wildernis van Noordwest Schotland. Mooier en avontuurlijker ga je het niet vinden in Schotland.

Groepstrektocht Noordwest Schotland

Net als alle avonturen van Into Nature Hiking, staat onthaasten en genieten van de schitterende natuur om ons heen voorop.

Ik, Casper Kriek, ben bij deze trekking expeditie je persoonlijke gids en begeleider en zorg ervoor dat het een onvergetelijk mooi en veilig avontuur gaat worden.

Deze groepstrektocht is een aanrader voor iedereen die het geweldig zouden vinden om avontuurlijk en uitdagend de ongerepte wildernis in te trekken en er meerdere dagen geheel zelfvoorzienend in te verblijven.

Wat heb ik je als gids en begeleider te bieden?

Natuurlijk zorg ik in de eerste plaats voor je veiligheid. Dat is mijn aller belangrijkste taak, dit neem ik heel serieus. Ik zal er dan ook alles aan doen deze trekking expeditie veilig te laten verlopen.

Gedurende de trektocht zal ik je outdoor skills leren als je deze nog niet onder de knie hebt. Van hoe o.a. je veilig water oversteekt tot je tent juist opzetten in regen en wind, en alles er tussen in. Ik zal iedereen elke dag even veel aandacht geven en helpen. Je gaat zo wie zo heel veel leren van mij tijdens deze trekking expeditie.

Ook zal ik er voor zorgen dat meteen iedereen zich thuis voelt in de groep. Dat is niet alleen gezellig en fijn voor iedereen maar zorgt ook voor veiligheid. Want een goede groepsband is heel belangrijk in de wildernis. We helpen en ondersteunen elkaar altijd binnen de groep.

Mijn specialiteit is waanzinnig mooie routes uitstippelen. Dat ga ik dan ook voor je doen. Ik zal er voor zorgen dat het een onvergetelijk mooi en uniek avontuur gaat worden. Dat beloof ik je.

Het gebied

Het immense gebied dat wij met deze trekking expeditie gaan verkennen wordt ook wel ‘The Great Wilderness’ genoemd. Het gebied doet deze naam eer aan, dat kan ik je beloven. Het is het wildste en meest afgelegen natuurgebied van Schotland. De route die we gaan lopen is dan ook de mooiste trektochten die je kan maken in Schotland.

The Great Wilderness

Ons meeting point

We verzamelen ons, voor we van start gaan met de trektocht, in de Broombeg Bar in Dundonnell (een klein plaatsje in Noordwest Schotland). Je kunt een dag van tevoren alvast je tentje opzetten op de Badrallach Campsite vlak bij Dundonnell. Maar er zijn ook verschillende andere verblijfopties in de buurt.

De snelst en makkelijke manier om er te komen is via Schiphol te vliegen naar Inverness. Een retourticket kost rond de 270 euro, inclusief ruimbagage, als je ruim van te voren boekt. Vanaf Inverness rij je met een huurauto binnen 1,5 uur naar ons meeting point. Een huurauto voor 8 dagen kost rond de 250 euro (inclusief volledige verzekering en geen eigenrisico). Een huurauto geeft je veel vrijheid, maar met de bus vanaf Inverness Airport is ook prima te doen (dan doe je er ongeveer 3 uur over). Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijk om er te komen. Goedkoper vliegen via Glasgow of Edinburgh (dat scheelt al snel 100 euro per ticket). Of met de veerboot naar Schotland via Newcastle. Ik geef je er alle informatie over.

Een kleine groep voor een minimale impact op de natuur

We begeven ons in een kwetsbare wildernis. Om een zo’n minimale impact op de natuur te hebben, houden we de groep waarmee we het gebied in trekken bewust heel klein. Hierdoor kunnen slechts met een beperkt aantal mensen mee op deze exclusieve trekking expeditie. Er zijn slechts drie tentplekken, voor maximaal zes personen, beschikbaar voor dit avontuur.

De route die wij gaan lopen

De 6-daagse route die ik voor je heb uitgestippeld in The Great Wilderness, mag avontuurlijk en soms uitdagend genoemd worden. Geen één dag zal het zelfde zijn. Ook gedurende de dag zal het landschap constant wisselen en anders zijn. We zullen rivieren moeten oversteken, over bergpassen gaan en als letterlijk hoogtepunt een Munro van bijna duizend meter beklimmen. Elke dag staan we op een nieuwe schitterende bivakplek midden in de wildernis. Kortom elke dag vollop genieten van het mooiste wat Schotland te bieden heeft.

Voor iedereen

Hoewel deze expeditie avontuurlijk en uitdagend is, kan in principe iedereen deelnemen aan deze groepstrektochten. Van jong* tot oud, individuen, singles, stellen, vrienden of familie. De enige eis die ik stel, is dat je sociaal en avontuurlijk bent ingesteld en uiteraard van de natuur houdt. Een redelijke conditie is zeker wel aan te bevelen, maar avontuurlijk en niet bang ingesteld zijn is veel belangrijker.

Hiken in The Great Wilderness

Net als bij mijn privé trektochten staat naast avontuur, genieten van de natuur en de rust hiervan ervaren voorop. We lopen dus niet in een onnodig snel tempo van A naar B. Ook nemen we ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten en rustig ons kamp af te breken. Onthaasten en genieten van al het natuurschoon om ons heen staat altijd voorop met deze trekking expeditie. Maar vergis je niet, ook al doen we het rustig aan, het wordt soms best even afzien… Daar komen we niet onderuit. Maar ook dat geeft een enorme kick.

Het is belangrijk dat iedereen in de groep rekening met elkaar houdt en elkaar altijd helpt waneer nodig. De sterke helpt de deelnemer die wat meer moeite heeft, mocht dat voorkomen. De groep als één geheel staat altijd centraal. Samen doen we het. De langzaamste in de groep bepaald het tempo. Dit is om de veiligheid van ons allen te garanderen. Mocht je puur solistisch zijn ingesteld of alleen voor je eigen prestatie willen gaan, dan is dit niet de groepsreis voor jou.

*De minimale leeftijd is 18 jaar. Jonger kan onder begeleiding van een ouder. Ook moet de minderjarige ervaring hebben (bijvoorbeeld we eens een huttentocht gemaakt hebben).

Waarom meegaan met dit avontuur

- Een unieke avontuurlijke trektocht
- Hiken dwars door de ongerepte wildernis
- Genieten van adembenemend mooie natuur
- Oversteken van bergpassen*
- Beklimmen van Munro (Schotse berg)*
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Geen gehaast
- Een kleine gelijkgestemde en gezellige groep
- De natuur helemaal voor ons alleen
- De mooiste en avontuurlijkste trektocht van Schotland
* afhankelijk van het weer en lichamelijke conditie deelnemers

Trektocht Noordwest Schotland

Moeilijkheid en zwaarte

Een rugzak van rond de 16 kg (met alles er in om te overleven), is het terrein niet altijd even makkelijk begaanbaar. De hoogteverschillen, het oversteken van water of bergpassen en het lopen door moeras en moeilijk terrein, maken het soms best een inspannende tocht. Ook slecht weer (kou, regen en storm) kan deze trekking expeditie zwaar maken.

We lopen gemiddeld rond de 5 uur per dag, dit is inclusief pauzes. Je loopt dus niet uren achter elkaar. Je hebt soms best wel wilskracht nodig om de dagetappe te halen, zeker het laatste loopuur. Geschikte tentplekken zijn schaars in het gebied, dus we hebben soms geen andere keuze dan doorlopen, ook al zit je stuk.

Maar je hoeft niet bang te zien dat dit avontuur te zwaar voor je zal worden. Wat veel belangrijker is, is dat je avontuurlijk bent ingesteld. Dat is veel belangrijker dan een goede conditie. En ik hou altijd rekening wat jij en de groep fysiek en conditioneel aan kan.

Veiligheid

Ik, Casper Kriek, ben je gids en begeleider en weet als geen ander om te gaan met gevaarlijke situaties en slechte weersomstandigheden.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak om jouw avontuur veilig te laten verlopen. We nemen nooit onverantwoordelijke risico’s. Veiligheid staat bij Into Nature Hiking altijd op nummer één.

Ook handelen altijd in belang van de groep. Mocht iemand moeite hebben om mee te komen dan helpen we deze deelnemer.

Je bent bij Into Nature hiking in hele goede handen, maar verblijven in de natuurgebieden, zeker waar wij naar toe gaan, kan gevaarlijk zijn. Je hebt niet altijd alles in de hand wat er in de wildernis kan gebeuren.

Omdat er in de gebieden geen mobiel bereik is, hebben we een GPS-noodzender bij ons. Hiermee kunnen we bij een ongeluk of noodsituatie een reddingsteam/helicopter direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied.

Bivak in de wildernis van Schotland

Het weer

Op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht en dat is het weer. In Schotland kan je op één dag, in één uur en zelfs in één kwartier vier jaargetijden meemaken. Het kan ook de ene dag noodweer zijn en de volgende dag schitterend zomerweer. Kortom, in Schotland weet je het nooit en kan je alles verwachten. Maar één ding is heel belangrijk; regen moet je niet afschrikken en er niet je humeur door laten verpesten.

Net als het type weer, wisselt de temperatuur in Schotland bijna dagelijks. Ook op een dag kan je soms grote temperatuurschommelingen verwachten. Maar met een goede uitrusting en kleding is dit allemaal geen probleem.

Beklimmen Munro, boven op de top!

Teken

Net als in de meeste natuurgebieden, komen ook in het gebeid waar wij gaan hiken teken voor. De kans is klein, maar teken kunnen o.a. de ziekte van Lyme overdragen. Het is verstandig om elke dag te controleren of er een teek op je lichaam zit. Mocht dit het geval zijn dan moet de teek direct worden verwijderd. Je voorkomt teken door o.a. je benen, schoenen, sokken en broek met Anti teek in te spuiten. Maar 100% garantie geeft dit niet.

Midges

Misschien heb je er wel eens van gehoord, Schotse Midges. Dit zijn hele kleine vliegjes, waarvan de vrouwtjes bijten. Het midges seizoen begint meestal ergens in mei en eindigt in september. Ze zijn overdag tot begin van de avond actief. Ze zijn er, of zijn ze er niet? Net als het weer, zijn deze beestjes erg onvoorspelbaar. Het kunnen er enkele zijn, tot een hele zwerm. Als je loopt of als het waait heb je er geen last van. Door lange kleding, handschoentjes en een speciaal hiervoor gemaakt hoofdnetje (als het nodig is) te dragen, bescherm je je tegen midges. Speciale midges-smeersels of DEET werken niet. Het gaas van je tent is ook Midges proof. Midges en Schotland horen gewoon bij elkaar. Ik heb het nooit als een probleem ervaren.

Informatie en tarieven

Ga mee op avontuur als single, vrienden, stel, of gezin. Sluit je aan bij een kleine gezellige groep (tussen de 4 en 6 deelnemers) of boek deze avontuurlijke expeditie exclusief, het kan allemaal.

De duur van deze trekking expeditie is 6 dagen.

Er kunnen maximaal 6 deelnemers mee op deze avontuurlijke trektocht (3 tentplekken, voor maximaal 6 personen). Een tent word alleen gedeelt door stel, familie of vrienden.

1 persoon in 1 tent kost 1175 euro* per persoon
2 personen in 1 tent kost 875 euro* per persoon
*Inclusief expeditie maaltijden t.w.v. 210 euro per persoon, professionele bruikleen uitrusting.

Voor beschikbare data neem contact met mij op.

Je eigen privé groepstrektocht

Wil je als gezin of vriendengroep dit avontuur exclusief boeken? Dat kan voor een groep van 4 tot 6 personen. Hierdoor zit je niet vast aan een vaste datum maar bepaal je zelf wanneer jullie gaan. Neem contact met mij op voor meer info en speciale tarieven.

Het hike seizoen is van april tot en met augustus.

Inclusief bruikleen uitrusting

Je krijgt gedurende de trektocht de onderstaande uitrusting van mij te leen. Dit zit bij de prijs inbegrepen:
- Hilleberg Anjan 2 - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- waterfilter
- Waterfles 1 en 0.5 liter
- kook- en eetuitrusting
- midges hoofdnetje
- anti teek spray

Lekker en gezond eten

Gezond eten is heel belangrijk voor je lichaam en geest. Ik besteed dan ook veel zorg aan wat wij gaan eten en drinken tijdens onze trektocht. Het eten op onze trektocht zal geheel uitgebalanceerd zijn en alle gezonde voedingsstoffen bevatten die je op een dag nodig hebt.

Er staan geen goedkope kant en klare outdoor maaltijden op ons menu. Want deze goedkope kant en klare outdoor maaltijden zijn niet alleen ongezond, maar geven je ook te weinig energie.

Heb je een voedselallergie, voedselvoorkeur, ben je vegetarisch of veganistisch? Geef dit dan van tevoren aan mij door. Dan kan ik hiermee rekening houden met de samenstelling van het menu voor onze tocht.

Wat je zelf moet regelen

In tegenstelling tot mijn privétochten zit het vervoer naar het gebied, het verblijf voor en na de trektocht, eten en drinken voor en na de trektocht, niet bij de prijs inbegrepen. Maar je krijgt van mij alle informatie die je nodig hebt; hoe er te komen en verblijfopties voor en na de trektocht

Het mooie van het zelf regelen is dat je je Schotlandreis helemaal naar wens kan samenstellen. Misschien wil je wel langer in Schotland blijven om dit schitterende land te ontdekken. Of misschien ga je alleen voor deze trekking expeditie. Je bepaalt het helemaal zelf. Wil je langer blijven? Dan heb ik geweldige tips voor je om er een fantastische en onvergetelijke Schotland roadtrip van te maken.

De snelst en makkelijke manier om er te komen is via Schiphol te vliegen naar Inverness. Een retourticket Inverness kost rond de 270 euro, inclusief ruimbagage, als je ruim van te voren boekt. Vanaf Inverness rij je met een huurauto binnen 1,5 uur naar ons meeting point. Een huurauto voor 8 dagen kost rond de 250 euro (inclusief volledige verzekering en geen eigenrisico). Een huurauto geeft je veel vrijheid, maar met de bus vanaf Inverness Airport is ook prima te doen (dan doe je er ongeveer 3 uur over).

Persoonlijke uitrusting

Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk. Voor je eigen veiligheid ben je verplicht om in het bezit te zijn van de door mij opgegeven uitrusting. Dit betreft voornamelijk de juiste outdoorkleding, een rugzak en een slaapzak. Uitgebreide informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

Reisverzekering met uitgebreide dekking

Het is ook verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat mocht het nodig zijn, je geheel gedekt bent. De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben.

Praktische info

Alle informatie over dit avontuur zal je van mij krijgen; hoe er te komen, je persoonlijke uitrusting en informatie over de verblijfopties voor en na deze trekking expeditie. Heb je nu al vragen laat het mij dan weten.

Boek dit avontuur

Is je interesse gewekt voor deze unieke groepstrektocht in het wildse natuurgebied van Schotland? Laat het mij dan weten welke datum je voorkeur heeft en met hoeveel persoon/tenten je mee gaat.

Ik, Casper Kriek, ben bij deze trekking expeditie je gids en begeleider.

Het hike seizoen is van april tot en met augustus.

Ik kan je verzekeren dat het een onvergetelijk avontuur gaat worden.

Misschien tot snel,
Casper Kriek
casper@intonaturehiking.nl

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van het gebied in Schotland. De foto's zijn genomen tussen april en augustus.

Boek dit avontuur