Avonturen
Cursus Hiken en Wildkamperen
Inclusief 6 daagse trektocht

Inclusief 6 daagse trektocht

Cursus Hiken en Wildkamperen

Heb je altijd al de wens om zelfstandig uitdagende trektochten te maken? Avontuurlijk meerdere dagen de natuur in trekken met alleen een rugzak met alles erin wat nodig is om te overleven in de wildernis. Slapen in een tentje middenin de wildernis. Zelf je eten bereiden op een klein brandertje. Niets of niemand om je heen, alleen jij en de natuur.

Droom je bijvoorbeeld van trektochten als de GR11, misschien wel de HRP of de Cape Wrath Trail? Of meerdere dagen uitdagend de natuur in trekken in natuurgebieden in Noorwegen of Zweden? Om maar wat mogelijkheden te noemen.

Maar bezit je niet genoeg kennis, durf, vaardigheden en vertrouwen om alleen een avontuurlijke zelfvoorzienende trektocht te ondernemen in de wildernis?

Laat mij je dan helpen om deze droom werkelijk voor je te laten worden.

Want na het succesvol volbrengen van deze cursus van Into Nature Hiking ben je in staat om zelfstandig, op een verantwoordelijke en veilige manier, uitdagende en avontuurlijke meerdaagse trektochten te maken.

De cursus vind plaats in het mooiste en meest uitdagende gebied van Schotland; The Great Wilderniss. Een betere leerschool dan deze afgelegen wildernis in de Schotse Hooglanden is er niet. Special forces trainen niet voor niets in Schotland.

Cursus zelfstandig hiken en wildkamperen in de wildernis.

Waarom kiezen voor deze cursus

Je gaat effectieve skills, onder uiteenlopende zware uitdagende omstandigheden, direct zelfstandig in de praktijk leren en toepassen.

Omdat het een privé cursus is, krijg je alle aandacht en mogelijkheden om snel en effectief te leren. We stellen samen vast wat je nodig hebt en ik kijk hoe ik dit jou het beste kan bijbrengen.

De cursus vindt plaat in een zeer uitdagende wildernis, ver weg van de bewoonde wereld. Elke dag ga je een nieuwe uitdagende en avontuurlijke route lopen. We verblijven in tentjes midden in de wildernis. We maken geen gebruik van berghutten of ander veilige verblijven. We gaan gevaar niet uit de weg. Juist door het gevaar op te zoeken leer je. Dit doen we op een verantwoordelijke manier en ik ben altijd bij je voor je veiligheid.

Ik leer je met deze cursus alleen moderne effectieve skills waar je echt wat aan hebt om te overleven en te navigeren in de wildernis.

Ook leer je wat de juiste moderne outdoor kleding en uitrusting keuze is. Want ook de juiste kleding en uitrusting is van levensbelang.

Na het succesvol volbrengen van de cursus ben je zelf in staat om geheel zelfvoorzienend avontuurlijke trektochten te maken voor meerdere dagen in de wildernis onder uiteenlopende uitdagende omstandigheden.

Ook zal de cursus je een grote mate van zelfvertrouwen geven om zelf trektochten in de wildernis te gaan maken; ver van de begaande paden/routes en de bewoonde wereld.

Kortom een no-nonsense cursus, met de nadruk op de praktijk, waar je echt wat aan hebt, je zelfvertrouwen geeft en waarna je echt zelfstandig verder kunt.

Een betere en effectievere leerschool dan direct leren in de praktijk en het echt zelf doen is er niet.

Uitdagende outdoor cursus met de nadruk op de praktijk.

Nadruk op de praktijk

De privé cursus bestaat uit theorie en een uitdagende trekking expeditie van 6 dagen dwars door de wildernis van Noordwest Schotland.

Tijdens de trekking expeditie ga je geheel zelfstandig hiken en verblijven middenin de wildernis. Je gaat zelf het initiatief nemen, de dagindeling bepalen en de door ons samen uitgestippelde route door het gebied lopen. Geen één dag zal hetzelfde zijn en elke dag kom je nieuwe uitdagingen tegen. Je slaapt in een tentje in de wildernis en bereid je meegenomen eten zelf. In je rugzak zit alles wat je nodig hebt om te overleven in de natuur voor 8 dagen.

Met de theoriedag bereid je voor op het avontuur met advies over de juiste outdoor gear en technieken die bij een trektocht komen kijken. Tijdens de tocht loop ik ‘passief' met je mee en help en corrigeer als het nodig is en ik ben er natuurlijk voor je veiligheid. Uiteraard zal ik je gedurende deze 6 dagen alle nodige outdoor vaardigheden leren in de praktijk.

Door de grote mate van zelfstandigheid tijdens de praktijk trektocht word je op de beste manier klaargestoomd om na het volbrengen van de cursus op een veilige en verantwoordelijke manier zelfstandig trektochten te kunnen maken.

Trekking expeditie

Theorie

Ter voorbereiding op de praktijk leer ik je onder andere alles over:
- Je trektocht plannen (gebied, seizoen, weer, gevaren)
- Route trektocht uitstippelen
- Wat moet je meenemen (en wat niet)
- Lichtgewicht kleding en outdoor gear
- Lichtgewicht gezond eten & drinken
- Uiteindelijke paklijst trekking expeditie
- En je kan natuurlijk volop vragen stellen

Praktijk

Tijdens onze uitdagende 6-daagse trekking expeditie leer ik je zaken zoals:
- Simpel en effectief navigeren
- Het lezen van het terrein/omgeving
- De juiste route kiezen
- Gevaren en veiligheid
- Oversteken van wildwater
- Oversteken van bergpassen
- Bekimming Munro (Schotse berg)
- Omgaan met extreem weer (kou en regen)
- Onderkoeling herkennen en wat te doen
- Kleding en outdoor gear in de praktijk
- Gezond koken en drinken
- Tent opzetten / afbreken in storm en regen
- Durf en zelfvertrouwen
- Respecteer de natuur

Overnachten midden in de wildernis.

Daarnaast kun je rekenen op:
- Hiken en genieten in één van de mooiste natuurgebieden van europa
- De natuur helemaal voor ons zelf
- Elke dag bivakkeren op een andere locatie middenin de wildernis
- Een onvergetelijk avontuur

Moeilijkheid en zwaarte

De 6 daagse trektocht kan als zwaar worden ervaren. Kom je er tijdens de trektocht achter dat het te zwaar voor je is, geen zorgen, dan pas ik de route gewoon aan wat voor jou wel mogelijk en haalbaar is. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Maar op één element hebben we geen invloed tijdens onze trektocht; het weer. Langdurig regen en kou kan als zwaar worden ervaren. Maar juist door dit te ondergaan, is het de beste leerschool die je kunt hebben.

Tijdens de trektocht draag je je eigen rugzak met alles erin om 6 dagen te verblijven en te overleven in de wildernis. Het gewicht van je rugzak (afhankelijk van je uitrusting) is rond de 16 kg. Maar elke dag zal deze lichter worden ivm het verbruiken van je meegenomen eten. Slim uitgedacht en gebalanceerd gezond eten voor 6 dagen weegt rond de 600 gram per dag.

Trektocht in de regen.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer één tijdens de praktijk trektocht. We nemen geen onverantwoorde risico’s.

Omdat er in het gebied geen mobiel bereik is, heb ik een GPS-noodzender bij me. Hiermee kan ik bij een ongeluk of noodsituatie de reddingsdiensten direct activeren. Door de GPS-coördinaten weet een reddingsteam precies waar wij ons bevinden in het gebied.

Voor wie

De cursus is voor iedereen geschikt, jong, oud, man, vrouw. Een redelijke goede conditie is wel aan te bevelen. Maar avontuurlijk en een doorzetter zijn, is veel belangrijker dan een goede conditie.

Maximaal personen

1 maximaal 2 personen (stel, familie of vrienden) kunnen zich voor de cursus inschrijven.

Inclusief

- Retour vliegticket
- Huurauto - deze bestuur ik
- Overnachtingen tent
- Eten en drinken op heen en terugreis en voor en na de trektocht.

Je krijgt gedurende de trektocht de onderstaande uitrusting van mij te leen. Deze zitten ook bij de prijs inbegrepen:
- Hilleberg Anjan 2 - comfortabele lichtgewicht tent
- Term-A-Rest Neo Air - comfortabel lichtgewicht slaapmatje
- Term-A-Rest Z-lite - om op te zitten
- Black Diamond Trekking Poles - goede wandelstokken
- Midges-hoofdnetje
- Anti teek
- Waterfilter
- Nalgene waterfles 1 en 0.5 liter
- Kook- en eetuitrusting

Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen uitrusting mee te nemen als deze geschikt is voor de trektocht die we gaan maken.

Exclusief

- Persoonlijke uitrusting: Omdat we geheel zelfvoorzienend de natuur in trekken, is een goede outdoor uitrusting en de juiste kleding heel belangrijk. Voor je eigen veiligheid ben je verplicht om in het bezit te zijn van de door mij opgegeven uitrusting. Dit betreft voornamelijk de juiste outdoorkleding, een rugzak en een slaapzak. Uitgebreide informatie over het aanschaffen van de juiste uitrusting ontvang je van mij.

- Eten trektocht: om het te leren ga je voorafgaand aan de reis zelf je eten samenstellen en maken voor de trektocht. In de theorie komt dit uitvoerig aan bod. Je leert precies waar je op moet letten. Ook voorzie ik je van recepten die je kunt gebruiken (en die veel voedzamer en lichter in gewicht zijn dan de voorverpakte maaltijden uit de outdoorwinkel).

- Reisverzekering met uitgebreide dekking: Het is ook verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten, zodat mocht het nodig zijn, je geheel gedekt bent. De reisverzekering moet o.a. een goede bergsportdekking met opsporings- en reddingsacties dekking hebben.

Kosten cursus

Theoriedag en 6 dagen praktijk in de wildenis van Noordwest Schotland. De totale reisduur is 8 dagen.
- 1 persoon € 3450 euro
- 2 personen € 2750 euro per persoon

Periode trektocht

Jij bepaalt wanneer de cursus voor jou het beste uitkomt. Mijn seizoen voor Noordwest Schotland is van half april tot en met half september.

Boeking op maat

Omdat ik de cursus persoonlijk met je afstem, gebruik ik geen standaard boekingsformulier op mijn site. Mail je aanvraag naar casper@intonaturehiking.nl en ik neem contact met je op om jouw wensen en eventuele vragen te bespreken.

Pas als alles voor je naar wens is, maken we je boeking definitief.

Tot snel,
Casper Kriek

Foto-impressie

Voor een impressies bekijk de foto-impressie pagina van het gebied in Schotland. De foto's zijn genomen tussen april en augustus.

Boek deze cursus