Avonturen
Basiscursus Hiken & Wildkamperen
Een cursus waar je veel aan zal hebben

Een cursus waar je veel aan zal hebben

Basiscursus Hiken en Wildkamperen

Zou je graag geheel zelfstandig een avontuurlijke trektocht willen maken? De wildernis in trekken met een rugzak met alles erin om te overleven in de natuur? Zelf je eten bereiden op een klein brandertje en ‘s avonds slapen in een tentje? Maar heb je niet genoeg kennis, durf of vaardigheden? Dan help ik je heel graag op weg met de Basiscursus Hiken & Wildkamperen.

Basiscursus hiken en wildkamperen

Een no-nonsense cursus

De Basiscursus Hiken & Wildkamperen is een no-nonsense cursus waar je heel veel aan zal hebben.

De cursus zal je een grote mate van zelfvertrouwen geven en een opstap zijn om veilig en vol vertrouwen de eerste stappen te zetten om geheel zelfstandig een trektocht te maken en in het wild te kamperen.

Ik, Casper, zal de cursus persoonlijk verzorgen. Ik heb jarenlange ervaring en met mijn bedrijf Into Nature Hiking naam ik geheel onervaren deelnemers mee in de meest afgelegen uitdagendste natuurgebieden van Europa.

Tijdens de cursus vind ik een ongedwongen en gezellige sfeer belangrijk, outdoor liefhebbers onder elkaar. Genieten van het buiten zijn en omgaan de elementen van het seizoen. Maar ook lekker eten, drinken en gezellig samenzijn rond een kampvuur hoort hier natuurlijk bij.

Hiken en wildkamperen

Wat komt er aan bod tijdens de cursus

De cursus is theorie en praktijk in één. Alles komt aan bod wat je maar moet weten en kunnen om zelf vol vertrouwen een avontuurlijke trektocht te maken en in het wild te kamperen.

Je leert om onder elke 3-seizoensomstandigheid een trektocht te maken en in het wild te kamperen. Ook onder extreme weer situaties, zonder terug te hoeven vallen op berg-/schuilhutten of het gebied te verlaten, ongeacht het gebied waar je je in begeeft.

Kort samengevat leer je tijdens de 24-uurssessie:
– Zelfvertrouwen krijgen stap voor stap
– Een trektocht voorbereiden
– Lichtgewicht en ultralight hiken
– De beste kleding en uitrusting keuze
– Eten, drinken, koken tijdens een meerdaagse trektocht
– Effectief navigeren
– Gevaren en veiligheid
– Omgaan met slecht weer; kou, regen, storm, sneeuw
– En vele praktische en nuttige tips

Voor wie

Voor beginners zonder ervaring, maar net zo goed voor meer ervaren outdoor liefhebbers.

Waar

De cursus vindt plaats op ons Basecamp in Noordoost Friesland.

Meer informatie

Meer informatie over de Basiscursus Hiken & Wildkamperen kan je lezen op onze website Into Nature Basecamp. Daar kun je de cursus ook boeken, Klik hier.

Meer informatie