Avonturen
48 uur off-grid
Verblijven in een stoere canvastent in harmonie met de natuur

Verblijven in een stoere canvastent in harmonie met de natuur

48 uur off-grid

48 uur off-grid is verblijven in een stoere canvastent in harmonie met de elementen en de natuur. Een echte off-grid beleving; houthakken, vuur maken, zelf je eten bereiden op een kampvuur. Maar ook omgaan met de elementen, geen stroom en primitief sanitair.

48 uur off-grid

Voor beginner en expert

Je hoeft absoluut geen outdoor of bushcraft expert te zijn om 48 uur off-grid te boeken! Nog nooit houtgehakt, vuur gemaakt of gekookt op vuur? Geen probleem; wij leren je het graag!

Koken op vuur

Koken ga je op vuur doen. Je hebt verschillende vuuropties tot je te beschikking. Zo kun je buiten op een kampvuur koken, binnen in je tent met een houtkachel of je maakt een klein vuurtje met een speciale houtstove. Brandhout is voldoende aanwezig, maar met respect voor de natuur, zonder onnodig houtverbruik.

Om het je makkelijk te maken krijg je van ons buitenkookrecepten en een handige boodschappenlijst. We kunnen je de leukste (biologische) adresjes in de regio verklappen. Olie, kruiden, suiker, verse koffiebonen en (kruiden)thee hebben wij voor je klaarstaan in de tent.

Op ons terrein en in de omgeving, afhankelijk van het seizoen, zijn verschillende eetbare planten te vinden. Superleuk en gezond om deze ook in een gerecht te verwerken of er thee van te maken.

In je eigen 'natuurbubbel'

De tent staat op een fijne plek in ons kleine bos waar je uitkijken over de landerijen om ons heen. Ons terrein van 1,5 hectare biedt je alle ruimte. We houden het heel klein (max. 2 tenten). Je zult daarom al snel wanen in je eigen ‘natuurbubbel’.

Naast off-grid bezig te zijn is onthaasten en genieten van de natuur ook belangrijk tijdens de 48 uur dat je bij ons bent. Verblijven buiten in de natuur heeft een positieve werking op lichaam en geest. De rust die je ervaart zorgt ervoor dat je inwendige batterij opgeladen wordt en je geest in balans komt. 48 uur geeft je de tijd om echt te vertragen en de kracht van de natuur te ervaren.

Volledig ingerichte canvastent

We hebben de tent volledig met alle basics voor je ingericht, zodat je alles tot je beschikking hebt om off-grid te kunnen verblijven:
– speciaal 2-persoons outdoor matras (warm tot -40C)
– comfortabele hoofdkussens
– warme fleecedekens
– hout- en kookkachel
– brandhout (dat je zelf mag hakken)
– handbijl, bushcraftmes, vuurstick
– hoofdlampen, lantaren
– complete outdoor keukeninventaris en basisingrediënten
– Stanley thermosflessen (1 & 3 liter)
– 15 liter jerrycan voor water
– zitkussens en tafeltje
– spelletjes

Elke tent heeft buiten zijn eigen privé picknicktafel en kampvuur. De algemene boshut en vuurplaats mag je natuurlijk ook gebruiken.

Dit heb je niet tot je beschikking

– geen luxe sanitair, wel een composttoilet en buitendouche
– geen (warm) stromend water
– geen stroom
– geen wifi
maar wel 100% natuurconnectie

Waar je zelf voor moet zorgen

Minder = meer! Onze ervaring is dat gasten die teveel meenemen achteraf spijt hebben van de onnodige rommel in de tent. Deze ‘ballast’ komt de 48-uurs beleving niet ten goede. Meer dan onderstaande heb je echt niet nodig:
– slaapzak of dekbed passend passend bij temperatuur weer/seizoen
– sportieve outdoorkleding en schoenen en/of waterdichte laarzen passend bij het weer/seizoen
– boodschappen voor tijdens je verblijf
– een fijn leesboek of gezellig spelletje
– een verrekijker als je vogels wilt spotten
– en heel veel zin!

Verblijven in de winter

Als je 48 uur off-grid boekt in de winter maanden besef dan dat je hiervoor goed voorbereid moet zijn! Zorg voor warme kleding, warme schoenen en een lekkere warme slaapzak (dekbed). Verblijven in de winter heeft soms zijn uitdagingen maar dat maakt het juist speciaal en een aanrader om te ervaren.

Locatie

Into Nature Basecamp bevindt zich in kop van Noordoost Friesland onder het Nationaal Park Lauwermeer. Je zou het ‘t einde van Nederland kunnen noemen. En deze plek biedt precies wat je ervan verwacht; rust, ruimte, privacy en natuur. Nationaal Park Lauwersmeer is letterlijk onze achtertuin. Het habitat van o.a. de prachtigste (roof)vogels, schotse hooglanders en konikpaarden. Ons Basecamp ligt bovendien in officieel dark-sky gebied, wat betekent dat je de mooiste sterrenhemels kunt aanschouwen.

Gehele jaar te boeken​

48 uur off-grid is het gehele jaar te boeken. Elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid en uitdagingen.

48 uur off-grid is voor volwassenen vanaf 21 jaar te boeken. Een ouder met en kind vanaf 12 jaar is ook welkom. In een tent kunnen maximaal 2 personen verblijven. Omdat je o.a. met vuur en tools aan de slag gaat moet er per deelnemer een risicoverklaring ingevuld worden.

48 uur off-grid is vanaf 2 nachten te boeken. Langer is mogelijk als de boekingsagenda het aangeeft. De kosten bedragen 150 euro per nacht.

Boek 48 uur is op onze website Into Nature Basecamp te boeken.

Boek deze cursus